Instagram satte millioner av passord i fare, ditt?

Instagram du har fått et internt sikkerhetsproblem som kompromittert millioner av passord av brukere. En alvorlig feil som viser at Instagram også er påvirket av feilene til Facebook, morselskapet.

I virkeligheten ble hendelsen oppdaget i januar, og i midten av mars ble det kjent hundrevis av millioner av Facebook Lite-passord for å være ubeskyttet. På det tidspunktet ble antallet av de berørte på Instagram beregnet i “titusener”, men nå har det blitt oppdaget at de var “millioner”, uten å spesifisere nøyaktige tall.

Opphavet til problemet var a passordlisting fra instagram ukryptert som var lagret i interne servere av selskapet. Mer enn 2000 ansatte i selskapet fikk tilgang til disse dataene og utgjorde en fare for sikkerheten i kontoer og er i strid med selskapets vanlige retningslinjer.

20 brukere å følge på TikTok

Nåværende programvare gjør det mulig å lagre krypterte passord, og en algoritme for å sammenligne påloggingen med de krypterte passordene for å bekrefte identiteten vår. Et system som Instagram bruker, men har mislyktes av en eller annen grunn.

Bilde - Instagram kompromitterte millioner av passord, ditt?

Feilen ble oppdaget som en del av a internrevisjon, og i prinsippet er det ingen bevis for at noen i selskapet tidligere har lokalisert den ukrypterte informasjonen og misbrukt den. Uansett, Instagram vil varsle hver berørt bruker for dem å endre tilgangsinformasjon.

Etter Cambridge Analytica-skandalen er det oppdaget ulike bekymringer for personvern på Facebook, og disse millioner passord enn Instagram har lagt inn fare de er bare ett eksempel til. Det er tydelig at interne selskapsrevisjoner er nødvendige for å oppdage disse hendelsene og gjenopprette brukerens tillit i fremtiden.

Hvorfor ser jeg beskjærte Instagram-historier?

Hva synes du om Instagram-sikkerhet? Er du bekymret for at passordene dine på sosiale medier er blitt kompromittert?