contadores Skip to content

iOS 10 vil kreve brukertillatelser for å se musikken din

Apple har implementert personverngarantier på iOS for lenge siden slik at brukere kan føle seg mye mer trygge når de lagrer filer eller personopplysninger. Så når en applikasjon ber om tilgang til kontakter, kalendere, bilder eller vår beliggenhet, vises en dialogboks som ber om brukerens uttrykkelige tillatelse. I iOS 9 og tidligere programvareversjoner utvides imidlertid denne garantien ikke til enhetens mediebibliotek.

Det kan interessere deg: Slik overfører du musikk fra iPhone / iPad til Mac

En av Apples utviklere, Ben Dodson, adresserte brukere angående personvernhensynet i et blogginnlegg i januar og sa følgende

”Jeg har oppdaget at det ikke er noen umiddelbar personvern når en utvikler prøver å få tilgang til biblioteket. Faktisk kan du få tilgang til alle musikkdata. Denne prosessen skjer stille og i testene mine klarte jeg å plassere et bibliotek på 10.000 sanger, legge alle metadataene i en JSON-fil og laste dem opp til en server på mindre enn 2 sekunder. ”

tillatelser-musikk-ios-10

Apple kjente igjen problemet tidligere i år, og har nå introdusert en ny kakao nøkkel. NSAppleMusicUsageDescription-samtale som utviklere må bruke i alle applikasjoner som får tilgang til multimedia-biblioteket i den nye iOS 10 eller nyere. Med denne endringen sikrer selskapet at brukerne må gi uttrykkelig tillatelse fra en applikasjon til å få tilgang til musikkbiblioteket.

Denne nye funksjonen tillater det beskriv årsaken til at applikasjonen ønsker tilgang til brukerens multimediebibliotek. Når systemet ber brukeren om tillatelse til tilgang, vises verdien som er gitt for denne nøkkelen som en del av varselet.

musikk-tillatelse-ios-10-2

For å beskytte brukernes personvern, må en iOS-app koblet fra den nye iOS 10.0, og som har tilgang til mediebiblioteket, statisk erklære intensjonen om å gjøre det. I tillegg, også må du inkludere NSAppleMusicUsageDescription-nøkkelen i Info.plist-filen til applikasjonen og gi en streng for formålet med denne nøkkelen.

Hvis applikasjonen prøver å få tilgang til mediebiblioteket uten en tilsvarende streng om formålet, lukkes den umiddelbart. Det nye kravet vil forhindre tredjepartsutviklere kan få tilgang til brukerens mediebibliotek og sende data om hva som er inkludert i en server uten brukerens uttrykkelige tillatelse. Dette inkluderer endringer i mediebiblioteket, som kan ha blitt analysert for reklame- eller sporingsformål.

Spor | MacRumors