contadores Skip to content

iOS 10 vs Android N, hva er det mest komplette systemet?

Kampen mellom Google og Apple er like mytisk og kjent som mellom Real Madrid og FC Barcelona eller Goku og Vegeta, så det er ikke nødvendig å snakke om det i dybden. Og det er at vi gjennom årene har kunnet se hvordan begge selskaper har kjempet heftig for den beste maskinvaren og programvaren.

I dag, og dra nytte av de høye temperaturene som går gjennom geografien vår, ønsker vi å stokke disse flammene litt og møte de to mest avanserte mobile operativsystemene for øyeblikket. Android N eller iOS 10? Det er sikkert spørsmålet som mange av brukerne stiller dere selv akkurat nå etter å ha kunngjort kunngjøringen om den nye versjonen av Apple mobilplattform mandag 13. juni på WWDC 2016.

La oss se dens viktigste egenskaper og bli kjent med den grundig hva er de bemerkelsesverdige forskjellene mellom begge operativsystemene. Hvem blir vinneren i denne duellen til døden?

Android N vs iOS 10, duell med titaner

Låseskjerm

For denne konfrontasjonen vi har brukt Android N utvikler forhåndsvisning 4 og iOS 10 i sin første beta-versjon, i et av aspektene som har forandret seg mest i det siste: låseskjermen. Og det er at vi i iOS 10 har funnet ut at designen er ganske lik noen tidligere versjoner av Android, selv om vi kan finne noen forskjeller som gjør eplet noe spesielt.

Først av alt bemerker vi at vi har muligheten til å flytte til venstre, der vi kan Finn alle widgetene med muligheten til å flytte og bestille dem som vi vil. Et annet interessant alternativ som følger med iOS 10 er at vi kan bla til høyre for å få øyeblikkelig tilgang til kameraet, og være mer nyttig i modus som gutta bruker fra blokken.

android-n-vs-ios-10-2

Et annet interessant alternativ som vi til nå ikke har sett i noen versjon av iOS, og som heter Raise to Wake, er det løfting av iPhone vil slå på skjermen, og viser oss om det er noe nytt varsel. På denne måten må vi si at i en Nexus 6P med Pure Android har vi også dette alternativet, til og med å kunne spare batteristrøm.

Når det gjelder Android N, finner vi ut at låseskjermen har utviklet seg og forenklet med hver nye versjon frem til i dag. I dette tilfellet ser vi ikke noe alternativ for widget, vi har bare en knapp for å få tilgang til kameraet og en annen for å bruke stemmeassistenten. Enklere, umulig.

Interface

På den ene siden har vi iOS 10 der vi finner forskjellige pulter hvor vi kan organisere alle applikasjonene våre som vi vil, eller lage spesifikke mapper for hver sjanger. I dette tilfellet, Vi har søkelys som et flott verktøy for å raskt søke etter applikasjoner eller se alle widgetene våre fra det siste skrivebordet vi opprettet. Slik sett kan det være enklere å finne applikasjoner i iOS 10 enn i Android.

Når det gjelder Google-systemet, må vi si at vi har flere alternativer, og vi vil ha muligheten til å lage pultene vi ønsker, mapper og legge til widgeter uansett skrivebord. Takk til tredjeparts lanseringer, Android fører iOS når det gjelder personalisering, noe som ikke overrasker oss.

android-n-vs-ios-10-3

Det kan interessere deg: Android-funksjonene som Apple har lånt til iOS 10

I ren Android vil vi ha applikasjonsboksen, der vi kan finne appene bestilt etter installasjonsdato, og vi kan også gjøre et søk fra Google-linjen. Men, iOS-søk er mye mer fullstendig og kraftig slik at du kan søke etter e-post, hendelser eller applikasjoner i selve App Store.

Varsler ios 10

Hvis vi snakker om flyt i animasjonene og overgangene til systemet, må vi si det Til tross for at iOS 10 er i den første betaen for utviklere, kommer iOS 10 ut som den klare vinneren i denne duellen. Og er at animasjonene er veldig raske og oppnås veldig godt i det mobile operativsystemet til Cupertino.

Til tross for at til tross for ikke å være på nivå med iOS 10, Android N har nye og veldig visuelle animasjoner med Material Design, noe som ser veldig bra ut på enheter som Nexus 6P. Som alltid skjer i disse tilfellene vil det være en smakssak når du velger mellom det ene eller det andre, men begge operativsystemene er på et høyt nivå.

Hvis vi snakker om multitasking, må vi trekke frem enkelheten til iOS der dobbelttrykk på hjemmeknappen eller en firfingersbevegelse på nettbrett vil være tilstrekkelig, for å få tilgang til applikasjonene som er åpne og lukke dem vi ønsker. Takket være denne enkelheten finner vi en flott RAM-minnehåndtering i iOS 10.

android-n-vs-ios-10-4

Når det gjelder Android N ser vi at de har tatt et skritt fremover, og selv om vi fortsetter å ha listen over nylige apper som alltid, nå vil vi også ha muligheten til å lukke alle åpne apper i bakgrunnen med en enkelt knapp. I tillegg har vi også muligheten til å gå til den siste åpne appen bare ved å trykke på knappen to ganger, noe som er vanskelig å gjøre i iOS 10 hvis du ikke har 3D Touch-teknologi.

Varsler

På denne måten, gitt det store potensialet som Android har vist med sine utvidede varsler, har vi vært i stand til å se hvordan gutta fra Apple har klart å få iOS 10 til å utvikle seg positivt. Utviklerne av den nye versjonen av iOS De har tatt med en ny design for “berikede” varsler som vi kan se både på låseskjermen og i varslingspanelet.

Selv om vi i denne forstand må klargjøre at vi må ha en 3D-berøringsskjerm, i det minste i denne versjonen av iOS 10. takket være denne utviklingen, gjennom en taktil gest, takket være denne utviklingen, Vi kan forhåndsvise varslene vi har på skjermen, kunne svare på alle typer meldinger eller se hvor distribusjonen vår går i sanntid uten å måtte låse opp enheten.

android-n-vs-ios-10-5

Når det gjelder Android N, finner vi det varslene dine er mye mer utvidet enn noen gang og er veldig godt gruppert etter søknad, noe som ikke skjer i iOS der varslinger vises individuelt for hvert varsel. Takket være dette har vi muligheten til å svare på eller arkivere e-postmeldinger én etter én, inkludert å lese e-posten i sin helhet uten å måtte forlate varslingslinjen.

Selv om begge systemene har ganske interessante alternativer som i stor grad forenkler oppgaven med å konsultere og svare på varslene våre, må vi si det Android N har det beste nivået i sin historie i denne forbindelse. Fortsatt kan vi ikke benekte at muligheten for å utføre dette store antall oppgaver uten å måtte forlate låseskjermen er en suksess på begge systemer.

Handlingssenter vs varslingspanel

I dette forsøket på å forenkle hver oppgave så mye som mulig og tillate oss å gjøre visse ting uten å måtte låse opp enheten, begge selskaper foreslår noe forskjellige alternativer.

På den ene siden ser vi det iOS har det velkjente Action Center som vises nederst på skjermen, noe som blir verdsatt med tanke på terminalens betydelige størrelse og hvor komplisert oppgaven med å håndtere dem med en hånd fremstår. Herfra vil vi ha muligheten til å få tilgang til visse innstillinger som Bluetooth, WiFi-tilkobling eller flymodus, blant andre, selv om vi kan få mer ut av det hvis vi har en 3D berøringsskjerm.

Med ankomsten av den nye iOS 10 vil brukerne ha muligheten til å kontrollere musikk fra dette panelet, eller de vil kunne søke etter et program direkte fra varslingslinjen eller widget-skrivebordet.

kontrollsenter ios 10

I denne forstand, Android N har ikke et kontrollsenter som sådan, men vi finner et veldig komplett varslingspanel, selv om det denne gangen er distribuert fra toppen av enheten, noe som kan være noe ubehagelig for brukere når de håndterer det, av størrelsesgrunner. I den vil vi finne muligheten for få tilgang til et stort antall innstillinger som vi kan endre som vi vil (innenfor det som er tillatt), og er overlegen løsningen som er foreslått av den nye Apple iOS 10.

Android N eller iOS 10? Mening

Hvis vi vurderer det begge operativsystemene er i betaVi må si at det er ganske vanskelig å avgjøre mellom den ene eller den andre som den klare vinneren av denne interessante duellen. Både iOS 10 og Android N har funksjoner og alternativer som gjør dem unike, men det at de ikke er i de endelige versjonene, lar oss ikke vurdere ytelsen deres riktig, selv om alt vil komme.

Android er fremdeles overlegen når det gjelder personalisering, men Ankomsten av iOS 10 har gjort det klart at den ikke planlegger å bli liggende igjen og har blitt oppdatert på varsler. På den annen side ser vi at kontrollen med raske justeringer er mer fullstendig i Android, siden den inkluderer flere alternativer for å kontrollere visse parametere, selv om vi ikke vil ha muligheten til å kontrollere den musikalske gjengivelsen.

android-n-vs-ios-10-7

Ankomsten av den nye iOS 10 har utstyrt enhetene til eplet med flere muligheter enn Android på låseskjermen Selv om begge deler er på samme nivå når det gjelder varsler som vises, gir muligheten for å kunne søke etter applikasjoner direkte herfra Apple et poeng til.

Så annerledes og lik på samme tid, dette er iOS 10 og Android N, to mobile operativsystemer som har utviklet seg på en virkelig utrolig måte gjennom årene, og frem til i dag, er de i stand til å fortsette å overraske brukere med nye funksjoner og alternativer som i stor grad letter oppgaven for eiere av en mobilterminal. Og for deg, hvem er vinneren, Android N eller iOS 10?