contadores Skip to content

iOS 11: Dra og slipp er mye mer funksjonell enn på en PC

dra og slipp

Under Apples WWDC 17 på McEnery Convention Center i San José (California) presenterte Cupertino-firmaet sine nye versjoner av programvaren som tilhører iOS, tvOS, watchOS og macOS. Når det gjelder iOS 11, ble alle slags interessante nyheter avslørt, for eksempel redesign av Dock, tilpasning i Kontrollsenteret eller forbedringer i multitasking.

Når det gjelder multitasking i iOS 11, overrasket Apple alle (selv om ryktene allerede forventet det) med ankomsten av Dra og slipp funksjonalitet som lar deg flytte elementer (bilder, videoer, filer, tekst) fra ett program til et annet.

Dra og slipp-funksjonen i iOS 11, fra forbrukerperspektivet, er ganske enkelt og intuitivt. Alt du trenger å gjøre er å holde fingeren på et element, og når det er valgt, flytter du fingeren på skjermen for å slippe den dit du vil.

Dra og slipp

På iPhone er destinasjonen for elementet begrenset til den samme applikasjonen, men på iPad er det mulig å flytte et element til en applikasjon i Dock, til en applikasjon i Split View eller i en applikasjon av App Switcher.

I tillegg tillater iOS 11 også flytt flere elementer samtidig. Og dette gjelder ikke bare bilder, videoer eller filer, men det er også tilgjengelig for applikasjonsikoner. Og metoden er mye mer intuitiv enn på noen stasjonær PC.

Dra og slipp

På en PC velger du elementer med markøren med begrensningen at de er i samme område. Ikke alle programmer fungerer når du drar og slipper elementer.

Den eneste ulempen med denne nye funksjonen for å dra og slippe elementer fra en app til en annen i iOS 11, er den brukere er uvitende om hvilke innfødte og tredjeparts applikasjoner som støttes. Når alt er avklart, er mulighetene som tilbys av denne funksjonen ubegrensede.

Kilde | Kanten