iOS 11 på iPad: Ny design i Kontrollsenter, Dock, Multitasking og mye mer

iOS 11 på iPad: Ny design i Kontrollsenter, Dock, Multitasking og mye mer

Apples WWDC 2017 er over, og det er på tide å se nærmere på alle de nye funksjonene som er avduket på utviklerkonferansen.

F√łrst introduserte Apple watchOS 4 og macOS High Sierra, og forlot tvOS 11 til side til slutten av 2017. Endelig ankom iOS 11, etterfulgt av nye iPad Pro-modeller og HomePod smarth√łyttaler.

Interessant nok, i tilfelle av iOS 11, har Apple avsl√łrt noen eksklusive funksjoner for iPad som dessverre ikke vil v√¶re til stede p√• iPhone. Men de vil gj√łre iPad Pro til mye mer komplette og produktive verkt√ły.

Hva er den eksklusive nyheten om iOS 11 på iPad Pro?

Bortsett fra alle de nye funksjonene og endringene i iOS 11-brukergrensesnittet, har Apple forbedret noen aspekter av iPad-operativsystemet på en ganske interessant måte.

Det skal imidlertid bemerkes at selskapet ikke har spesifisert om disse endringene vil være tilgjengelige på alle iPad-modeller som er kompatible med iOS 11, eller om de bare vil bli implementert i programvaren til iPad Pro-modellene.

Brygge

iOS 11

Nå vil iOS 11 bringe en ny Dock til iPad. Det er riktig, det har en spektakulær design, veldig lik macOS, men viktigst av alt, det vil tillate oss å legge til så mange apper vi vil. Til nå kunne iOS-brukere bare inkludere 6 apper i dock.

I tillegg kan nå Dock aktiveres fra alle applikasjoner.

Fleroppgavekj√łring

Multitasking

Multitasking av iOS 11, som ryktene påpekte, tilbyr også bemerkelsesverdige funksjoner. Vi kan ta applikasjoner fra Dock til Slide Over-funksjonen ved å skyve fingeren på skjermen.

I tillegg har utformingen av brukergrensesnittet for multitasking på iPad også endret seg litt i iOS 11. Denne versjonen lar deg dra og slippe elementer fra ett program til et annet i Split View.

filer

Apple har introdusert et nytt filh√•ndteringssystem for iPad p√• iOS 11 kalt Files. Dette systemet vil omfatte kompatibilitet med tredjeparts leverand√łrer av skytjenester som Dropbox, Box, Google Drive og OneDrive.

App switcher

App switcher

Endelig har iOS 11 App Switcher f√•tt en fornyelse av designet. App Switcher, for de som ikke er kjent med konseptet, er skjermen som viser iOS n√•r vi vil bytte fra en app til en annen. N√•, n√• har App Switcher en mye mer produktiv og funksjonell design, og viser Control Center, Dock og de √•pne applikasjonene i en mindre st√łrrelse.

Se WWDC 17 i sin helhet

Fra f√łlgende YouTube-video kan du se hele Apple WWDC-konferansen for √• oppdage alle nyhetene fra tvOS, watchOS, iOS, macOS, iPad og HomePod: