iOS 12 vil slippe løs hele potensialet til iPhone X

iOS 12 vil slippe løs hele potensialet til iPhone X

Hvis iPhone X er fremtiden, er iOS kjøretøyet for å komme oss dit. Den nyeste Apple iPhone presenterer alle slags små endringer på iOS De gjør opp for mangelen på hjemmeknapp og kamerahakk, men for det meste er ikke iOS på iPhone X så forskjellig fra hva det er på iPhone 8.

Hvis iPhone X viser oss noe, er det faktisk at iOS ligger litt bak. Apple har gjort det bra for å friske den opp med nye bevegelser og animasjoner, men sammenlignet med de slanke kurvene og OLED-skjermen på iPhone X, føles iOS mindre moderne enn noen gang. Og hvis iPhone X kommer til å lede Apple i løpet av de neste ti årene, da må iOS være tre trinn foran. Her er 10 måter iOS 12 kan få ballen til å rulle

Gi oss en mørk modus

IPhone X ville være fantastisk med ekte mørk modus på iOS. Som vi kan se på Apple Watch, et mørkt tema få mest mulig ut av OLED, uskarpe linjene mellom glasset og skjermen, og gi illusjonen av en uendelig skjerm. Apple annonserer kanskje iPhone X som “fullskjerm”, men den har faktisk en ganske tykk ramme.

Vi kan simulere det med Inverter fargevalg i TilgjengelighetsinnstillingerMen en ekte mørk modus i iOS ville fjerne den visuelle barrieren mellom skjermen og rammen og få det til å se ut som om du holder et glass stykke fra kant til kant.

Utvid omfanget av Face ID

Face ID er helt fantastisk på iPhone X, men det er ikke perfekt. Som Touch ID-debuten på iPhone 5S, Face ID er veldig et fremskritt, og Apple vil sikkert forbedre hastigheten og påliteligheten til dette i fremtidig iPhone.

Imidlertid er det to ting vi ønsker å se: økte gjenkjennelsesvinkler, slik at vi ikke trenger å fokusere så intenst på skjermen som vi låser opp, og muligheten til å legge til et nytt ansikt. Med Touch ID hadde ektefellene og barna våre fingeravtrykk registrert slik at de kunne bruke telefonene våre uten å spørre om passordet vårt (eller fingrene våre), og vi ønsker å gjøre det samme med Face ID.

Gå helt til hakk

Apple bør bruke hakket til mer enn bare statiske ikoner. OK, la oss innrømme det: kameraets hakk er ikke så ille som vi trodde det ville være. Selv om det fremdeles ser litt dumt ut på bildene, er det i praksis ikke så irriterende, og i riktige tilfeller er det faktisk flott. Men en ting er sikkert: den vil ikke forsvinne når som helst snart. Så hvis det er tilfelle, vi ønsker at Apple legger til enda mer funksjonalitet til mellomrommene rundt hakket, ved å gjøre statuslinjen til et fullt interaktivt rom som eliminerer behovet for å åpne Kontrollsenteret så ofte.

For eksempel kan du trykke på batteriikonet for å vise hvor stor prosentandel som er igjen, eller å trykke på tiden kan veksle mellom det og datoen. Og dette er veldig bra: Reddit Apollo-appen (se ovenfor) Bruk øverst til høyre for å vise lydinnstillingene slik at synet ditt ikke blir hindret bare fordi du vil skru opp volumet.

Sveip hvor som helst for å låse opp

Det er ingen tvil om at en gang i fremtiden vil iPhonene våre automatisk hoppe til startskjermen så snart vi ser på dem, men inntil den dagen kommer, vi må fortsatt gli opp. Problemet er at du må sveipe fra bunnen av skjermen der startindikatoren er. Og vi glemmer ofte det, noe som betyr at vi må sveipe to ganger for å låse opp.

Akkurat som om Apple fjernet linjen i iOS 7 og la oss sveipe hvor som helst for å komme til passkodeskjermen, kan muligheten til å sveipe opp i midten av skjermen det vil bokstavelig talt spare hundrevis av sekunder hver dag.

Lag en alltid-på-skjerm

Alltid på-skjermer har vært i bruk på Android-telefoner i lang tid. Nå som Apple endelig bruker en OLED på en iPhone og kan dra nytte av sine strømsparende fordeler, tiden er inne for en skjerm som alltid er på. Det er en stift i Android’s flaggskipprodukter i årevis, det er en fantastisk praktisk funksjon, som viser ting som tid, batteriprosent og varsler – alt du trenger å gjøre er å ta en titt på telefonen din.

Vi vil gjerne se hvordan en alltid-på-skjerm ville se ut på iPhone X, men mest av alt ville det være fint om telefonene våre slås ikke på hver gang de trenger å varsle oss at en varsling har kommet.

Legg til et dobbelt trykk for å slå av skjermen

Uten Hjem-knappen er den eneste måten å slå på iPhone X-skjermen å trykke på strømknappen på siden, så Apple ga oss en kul gest: berøring for å våkne. Men det fungerer bare når skjermen er slått av. For å slå av skjermen, må vi fortsatt trykke på av / på-knappen. På LG-telefoner kan du dobbeltklikke på startskjermen for å få den i dvale, og det vil være utrolig nyttig på iPhone X også.

Legg appene i en skuff

Det ville sikkert være fint om vi kunne gjemme appene våre i en skuff i iOS 12. Vi har hatet ikonettverket i mange år, men på iPhone X er det helt kriminelt. Med en så lys skjerm ønsker vi å se hele bildet fra startskjermen, men Apple fortsatt tvinger oss til å mette skjermen vår med ikoner.

Det er på tide at Apple gir oss muligheten til å holde dem skjult i Android-appskuffen, som viser iPhone X-skjermen i all sin prakt.

Smartere opplåsing

Vi kan diskutere fordelene med Face ID over Touch ID hele dagen, men poenget er at vi ikke må slippe å låse opp telefonene våre hver gang vi vil bruke dem. På Android-telefoner kan du gjøre det Hold telefonen ulåst når du er koblet til Wi-Fi-nettverk klarert eller bruker visse Bluetooth-enheter, og en lignende funksjon vil være fantastisk på iOS. Hvor fint det ville være hvis du ikke engang trenger å bruke Face ID for å låse opp iPhone X når du har lagt en Apple Watch på håndleddet

Interesserer deg | Gjennomgang av IPhone X-kamera: Portrett, video og portrettlys-modus

Fix tastatur

DeliPhone X-tastaturet har mye bortkastet plass. iPhone X kan gi oss mer skjerm å jobbe med, men når du skriver en melding eller e-post, får du ikke noen plassfordel fremfor iPhone 8 Plus. Det er fordi Apple valgte å plassere tastatur med betydelig plass under seg for ikke å forstyrre startindikatoren.

Ganske mye, men akkurat nå, det er ganske bortkastet. Apple har lagt diktat- og tastaturbryterknappene der, men hvorfor ikke legge til en rad favorittemoji i Touch Bar-stilen? Eller i det minste la tredjepartsutviklere tilpasse det med sine egne knapper? Hver piksel på iPhone X er verdifull, og det er synd å ha så mye hvit plass.

IPad-stil multitasking

iOS 10 brakte noen seriøse multitasking-funksjoner til iPad, men den trenger ikke lenger å bli relegert til nettbrett. Nå som skjermen til iPhone X er nesten seks tommer, bør vi gjøre det for å kunne kjøre to programmer komfortabelt samtidig. Eller bruk et PIP-vindu og dra og slipp. IPhone Xs gigantiske skjerm og gestabaserte navigasjon åpner den for et mangfold av mulighetsoppgavemuligheter, og iOS 12 må integreres.

Hva forventer du av den nye iOS?

via | Macworld