iOS 13 vil bringe flere funksjoner som vi alle ønsket oss lenge

iOS 13 vil bringe flere funksjoner som vi alle ønsket oss lenge

Presentasjonen av iOS 13 er veldig nær, vi vil se det på stiftelseskonferansen til WWDC 2019 som Apple holder neste juni i San José. De siste ukene er det veldig intens når det gjelder rykter om det nye operativsystemet iPhone og iPad og interessante detaljer er allerede avslørt, også på nivå med applikasjonsutvikling med nye funksjoner.

Etterlatt de nye Animojis som forventes å ankomme, ser det ut til at Apple vil gi iPad en ny dimensjon med iOS 13. Den siste informasjonen sikrer at med denne versjonen applikasjoner kunne få tilgang til eksterne lagringsenheter og iPad kunne legge til støtte for en mus eller styreflate.

iOS 13 kan være en virkelig revolusjon

Ryktene startet for et år siden, iOS 12 var en overgang for å oppnå stabilitet og med iOS 13 ville de store endringene komme. Og alle ryktene indikerer det.

Fra og med det første ryktet, forventes iOS 13 å tilby utviklere muligheten til å få tilgang til ekstern lagring i appene sine. Dette betyr at f.eks. et fotoredigeringsprogram kan få tilgang til en harddisk eller ekstern stasjon at vi kobler til iPad for å lese og redigere bildene direkte uten å måtte kopiere dem til iPad selv.

Det andre ryktet ville bety nok en stor forandring, og det er noe mange har ønsket seg i årevis, iPad kan legge til støtte for en mus eller styreflate. Som rapportert av den kjente utvikleren Steven Troughton-Smith, kan iPads med iOS 13 ha et tilgjengelighetsalternativ som vil muliggjøre en mus.

Uten tvil disse to kjennetegnene ville gjøre iPad Pro til et mye mer profesjonelt apparat. Mer interessante applikasjoner vil trolig vises, for eksempel den fulle versjonen av Photoshop som er i ferd med å treffe iPad. Det ser ut til at Apple endelig tar iOS på alvor og vil tilby en klar differensiering mellom iPhone og iPad.