contadores Skip to content

iOS 6: Er det på tide at Apple fornyer systemet med å bytte mellom Apps?

iOS 6: Er det på tide at Apple fornyer systemet med å bytte mellom Apps?

I Macworld 2007 Apple-grunnlegger Steve Jobs viste frem brytergrensesnittet mellom nettleservinduer i Safari. For øyeblikket er dette systemet fortsatt bare til stede i Apple-nettleseren, til tross for at i 2010 med iOS 4 ble systemet for endring mellom applikasjoner som vi har for øyeblikket implementert.

Er det på tide med en forandring? Trenger vi noe annet?

Presedenser på stasjonære systemer

Gjennom årene har vi sett på forskjellige stasjonære operativsystemer forskjellige systemer for å dra nytte av multitasking og bytte mellom applikasjoner. Uten å gå lenger, i tilfelle av OSX, har vi sett fra lysene under de åpne appene og mappebunken, til Expose og Mission Control, alle med den hensikt gjøre det enklere for brukeren å bruke multitasking.

Mobiloperativsystemer er mye nyere, og derfor er de noe grønnere på dette feltet, men vi kan finne flere eksempler på multitaskingsystemer og grensesnitt som brukes for å veksle mellom applikasjoner. La oss se på et utvalg av det vi har sett så langt:

System for å skifte mellom iOS Safari-sider

Den originale iPhone-enheten hadde et flott multitaskingsystem som du kunne høre på musikk, og hvis en samtale kom inn, stoppet systemet automatisk og startet grensesnittet for å svare på samtalen. Apple tillot imidlertid ikke tredjepartsapplikasjoner å kjøre i bakgrunnen, så det var ikke behov for å utvikle et system for å veksle mellom apper.

Imidlertid måtte muligheten for å ha flere nettsteder åpne samtidig implementeres i Safari i 2007. I desktop-nettleseren var det ikke noe problem, siden fanesystemet ble brukt, men Apple så ikke dette systemet fungere for en skjerm som var så liten som på iPhone, og de måtte finne en annen måte å gjøre det på i nettleseren til mobile enheter.

De ble inspirert av Cover Flow som brukes i iPod for musikk, og skapte dermed det nåværende system for endring mellom sider som Safari bruker og som vi alle kjenner.

kort”Eller WebOS-kort

At Apple ikke hadde lansert et system for å veksle mellom applikasjoner, betyr ikke at de andre selskapene ikke gjorde det. Den første Palm Pre ble presentert på CES 2009, som var en revolusjon, siden den virket rettet mot å lindre alle “defekter”At iPhone hadde, blant dem applikasjons multitasking.

Så et grensesnitt for å flytte mellom apper ble implementert, basert på grensesnittet som Safari brukte, og som de ringte kort (Kort). For å vise alle de åpne applikasjonene måtte vi bare skyve fingeren oppover og dermed se alle de åpne programmene som om de var kort, som vi til og med kunne bestille som vi ønsket.

Senere introduserte Palm et system med “batterier”I WebOS 2.0, et system som gjorde det mulig å gruppere applikasjoner, noe som gjorde det til et raskere og mer visuelt system, selv om det var noe vanskelig som noen apper ble plassert under andre. Du kan se et eksempel på bildene og i denne videoen:

System for endring mellom applikasjoner i iOS

Vi skal selvfølgelig også snakke om det nåværende systemet for å veksle mellom apper som Apple bruker i iOS. De fra Cupertino begynte å tillate utførelse av oppgaver i bakgrunnen fra 2010. Til å begynne med var det et veldig tungvint system fordi for å endre applikasjoner måtte du lukke en og åpne en annen.

Å dra nytte av lanseringen av iPad Våren 2010 og med sin største skjerm implementerte Apple et rutenettsystem i iPad Safari. Dette systemet varte ikke lenge, siden med lanseringen av iOS 5 høsten 2011 ble det erstattet av et system med “poster”Ligner på den som brukes av skrivebordsversjonen av Safari.

Tilsynelatende i iOS 4 ble de fristet til å eksperimentere på iPhone med et system som ligner Exposé av OSX, men den ble til slutt forkastet.

På sin plass ble det nåværende systemet implementert, som med et dobbelt trykk på Hjem-knappen forsvinner Dock og viser de aktive applikasjonene. Effektiv, men ikke veldig påfallende.

Dette systemet er raskt, siden det bruker statiske ikoner og ikke en forhåndsvisning av appen som vil være mye tyngre. På den annen side, hvis du har mange åpne applikasjoner, kan det være noe “trettÅ måtte bla horisontalt gjennom applikasjonene til du finner den du leter etter. Som du allerede vet, med dette grensesnittet har vi ikke muligheten til å omorganisere applikasjonene som vi vil, men vi kan lukke appene herfra.

Den siste endringen som ble gjort var i iOS 5, der Apple implementerte mulighet for å veksle mellom applikasjoner med multi-touch bevegelserDet vil si uten forhåndsvisning og uten mulighet for en datamaskin, appene, som du kan se i følgende video:

Android

Multitasking er implementert av Googles operativsystem fra starten, da det er relativt nytt. I tillegg kan vi på Android se mange forskjellige eksempler, siden vi i tillegg til Google-versjonen kan finne de som inkluderer de forskjellige merkene med deres tilsvarende “mellomlag”, for eksempel HTC Sense eller Samsung Touchwiz.

I sin nåværende versjon, Android 4.x Ice Cream Sandwich, er et system som ligner veldig mye på Palm, men med vertikal rulling blitt valgt.

BlackBerry PlayBook OS

BlackBerry Tablet-systemet kombinerer “kort”Av WebOS med Safari-grensesnittet, dra også fordel av 7 tommer på nettbrettet for en mer spektakulær skjerm, som du kan se i følgende video:

Windows Phone 7.5

Jeg må innrømme at for tiden et av de vakreste grensesnittene jeg har sett, er mobiler med Windows Phone. De første mobilene (eller rettere sagt PDAer) med Windows Phone hadde allerede multitasking, men med et ganske stygt og uvennlig grensesnitt. Det var fra i fjor med lanseringen av Windows Phone 7.5 og adopsjonen av Metro-grensesnittet at de begynte å skinne.

Til tross for at de stod frem i mange ting sammenlignet med konkurrentene, for multitasking ønsket de ikke å risikere, og de har tatt i bruk et kortgrensesnitt med horisontal rulling, nøyaktig det samme som implementert av Palm i sitt WebOS og som vi har sett på begynnelsen av dette Artikkel.

BlackBerry 10

I den nye versjonen av operativsystemet BlackBerry planlagt for utgivelse høsten i år, vil vi se et grensesnitt for multitasking basert på et rutenett eller rutenett med forhåndsvisning med 4 applikasjoner med mulighet for å endre for å se ytterligere 4 forskjellige, alle gjør det på en taktil måte.

En veldig polert app og tilsynelatende ganske enkel for å kunne betjene den med en hånd, som du kan se i denne videoen:

Alternativer for å ha et raskt system i iOS 6

De mest åpenbare alternativene vil være:

  • Behold det nåværende grensesnittet
  • Endre til stil “kort”Fra WebOS
  • Endre til stil “Nett”Eller rutenett
  • Bytt til noe annet bedre
  • Behold det nåværende grensesnittet

I rettferdighet må vi erkjenne at systemet for å veksle mellom Apple-applikasjoner for øyeblikket er raskt og effektivt. Det kan være litt mindre prangende og tilby mindre informasjon enn konkurransen, men Apple kan velge å beholde den.

Endre til stil “kort”Fra WebOS

Å bytte til et kortsystem vil bety å miste muligheten til å umiddelbart gjenkjenne at ikonene gir oss, men samtidig vil vi få mer informasjon enn miniatyrbildene eller forhåndsvisningen.

Implementeringen av denne typen grensesnitt ville ikke være noe nytt sammenlignet med konkurrentene, og de kan til og med kalle det kopiering til webOS (selv om de tidligere kopierte til Apple).

Bytt til rutenett eller rutenettstil

Rutenettgrensesnittet vil være veldig likt det forrige alternativet, men kunne se flere miniatyrbilder på samme skjerm og uten å måtte rulle horisontalt (selv om det ville være nødvendig å opprettholde en rulle når det gjelder mange åpne applikasjoner). Når du ser flere apper samtidig, betyr det at informasjonen vi kan få fra forhåndsvisningen deres er mindre.

Denne visningen ble implementert på iPad med iOS 4 som jeg nevnte før og ble forkastet, så hvorfor skulle de gå tilbake til den i iOS 6?

Bytt til et hvilket som helst annet bedre system

Å bytte til noe mye bedre enn sidesystemet eller Exposé i seg selv ville være en stor utfordring for Apple. Det er ikke det samme å se det i konseptuelle videoer, prototyper og til og med filmer, enn å bruke dem for millioner av mennesker å bruke.

Vi kan imidlertid ikke utelukke dette alternativet. Det vet vi allerede Apple har alltid vært preget av å revolusjonere markedet og har de beste designerne i verden på staben. De må implementere et grensesnitt som var raskt, gjenkjennelig, svært informativt og tilgjengelig. Kan de få det til?

Vil vi se en fornyelse av multitasking-systemet i iOS 6, eller må vi vente på fremtidige versjoner? Vi finner snart ut av det.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Tusen takk!