contadores Skip to content

iOS 6 Få godkjenning fra USAs myndigheter

Siden tidenes morgen har BlackBerry-smarttelefoner vært mobiltelefoner for valget for USAs føderale regjering, så vel som mange andre selskaper. Federal Institute of Standards and Technology har stått for godkjenning av FIPS-kompatibel maskinvare og programvare (Federal Information Processing Standard) siden 1995 og i dag har den gitt iOS 6.0 FIPS 140-2-sertifiseringen. Spesielt er det iOS CryptoCore Kernel Module 3.0 som oppfyller myndighetens sikkerhetskrav.

iOS 6.0 oppnår FIPS 140-2-sertifisering som sikrer overholdelse av sikkerhetskravene til USAs regjering

Å oppnå FIPS-sertifisering betyr at både iPhone og iPad kan brukes til føderale byråapplikasjoner og for å få tilgang til dine private nettverk. Det er verdt å merke seg at FIPS-sertifisering ikke gjelder militæret, Defense Information Systems Agency jobber for å sertifisere iOS 6.0 på sine egne sikkerhetsstandarder. IOS 6.0 vil sannsynligvis få godkjenning av hæren snart.

Tregheten som BlackBerry 10 når markedet har vist seg å være skadelig for en av hovedvirksomhetene, myndighetene. Med Apple og Samsung som leder forbrukermarkedet, begynner begge selskaper å rette oppmerksomheten mot den lukrative virksomheten til offentlige kontrakter. Mens BlackBerry 10 har blitt FIPS-sertifisert i noen tid og nylig har fått godkjenning fra Department of Defense DISA, vil konkurransen begynne å bli tøff, da Samsung også fikk godkjenning for Samsung Knox-programvaren for noen dager siden.

Iphone -5S.jpg

Som diskutert i dag på iMore, er BlackBerrys, som i mange år har vært de viktigste enhetene i selskaper og offentlige etater, for lengst blitt foreldet. Etterspørselen etter moderne telefoner, spesielt de med iOS eller Android, har vært på vei oppover i noen tid blant ansatte i USAs forsvarsdepartement. Det er bare et spørsmål om tid før de nye enhetene, både Samsung og Apple, kommer til hendene på ansatte i den amerikanske føderale regjeringen..

Vi så allerede på iPadizate at det er mange sikkerhetsstyrker som oppdaterer enhetene sine. For eksempel kunngjorde New Zealand-politiet for en tid tilbake at det ville distribuere 10.000 iOS-enheter blant agentene.

Hva tror du? Tror du at BlackBerrys regjeringstid i næringslivet og myndighetssektoren er kommet til en slutt?

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!