iOS 6 muliggjør skalering av smartapper

Operativsystemet Android har muligheten til å skalere applikasjoner automatisk opp og ned for å tilpasse seg ethvert format.

Apple krever imidlertid at utviklere tilpasser applikasjonene sine perfekt til grensesnittet til enheten, og derfor fungerer ikke den samme applikasjonen alltid for iPhone og iPad, og vi ser funksjoner som f.eks. HD når den er til iPad. Det stemmer at iPads kan kjøre iPhone-applikasjoner til 2x, men Apple ønsker ikke å forverre brukeropplevelsen ved å la iOS begrense applikasjonene gjennom kildekoden.

Imidlertid ser det ut til at med iOS 6 kan dette aspektet forbedres, slik at utviklere kan bygge grensesnitt som kan tilpasse seg forskjellige skjermoppløsninger.

Bildet som presiserer for oppføringen viser de nye funksjonene i iOS6 SDK, og blant dem kan vi se (markert med rødt) en samtale “Auto Layout

Dette er ikke nytt. Da OS X Lion kom ut, introduserte Apple en ny måte å bygge grensesnitt ved å spesifisere den relative posisjonen til de forskjellige grensesnittelementene.

Alt ser ut til å indikere det Auto Layout kommer med iOS 6 og vil gjøre livet mye enklere for utviklere, som vil tillate utviklere å lage en serie begrensninger som vil definere hvordan grensesnittelementene skal vises.

Denne tilnærmingen omfatter det gode ved skalering opp og ned som Android gjør, og godheten med å ha ulik kode for hver skjermtype (netthinne, iPhone, iPad), slik vi har i iOS.

Google laster av alt ansvaret til Android-utviklerne, noe som noen ganger betyr at resultatene ikke er for estetisk gode, noe Tim Cook allerede nevnte i presentasjonen av den nye iPad.

I den viste Tim noen lysbilder som sammenlignet hvordan noen applikasjoner på Android og iOS så ut, viser Twitter-applikasjonen for Android og hvordan den miste skjermområdet, noe som ga en dårlig opplevelse av bruk.

Med Auto Layout håper jeg Apple gir utviklere et verktøy som gjør det enkelt å lage applikasjoner som passer til hvilken som helst skjermstørrelse, uten å være så klar over hvordan applikasjonen din vil se ut på fremtidige Apple-datamaskiner.

Hvis Apple ønsker å unngå mulig fragmentering av iOS, er denne nye funksjonen absolutt nødvendig. I tillegg vet vi alle at enheter med veldig forskjellige skjermer muligens kommer, for eksempel den ryktet iPhone 5 med en større skjerm, Apple TV, etc.

Til tross for at det er nysgjerrig nødvendig, er en studie av hundre utviklere som dro til WWDC, avslørt at de aller fleste ikke bekymrer seg for mye for den mulige endringen i skjermstørrelse på enhetene.

Så mye som de ikke bryr seg, vil dette gjøre ting mye enklere for enhver app å se perfekt ut på hvilken som helst iOS-enhet, uavhengig av skjermdimensjoner.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Tusen takk!

Spor | iDownloadBlog