iOS 7: Apple Abandons Skeumorfismo

I går var den store dagen, i går kunne vi endelig se iOS 7. Til slutt har ryktene om at designen ville forlate skeumorismen gått i oppfyllelse og blitt det. Mange av oss lurte på hvordan Apple ville oppnå denne endringen uten å miste klarheten. Tross alt er et fint grensesnitt ikke bra hvis du ikke får det til å gjøre det du vil.

Apple lukket gårsdagens hovedtone med presentasjonen av iOS 7, og vi var alle veldig oppmerksomme på det nye aspektet av apple sitt mobile operativsystem. Vi vet at Apple kan få alt til å se bra ut, men kan det få et flatere iOS-design til å fungere bra på iPad?

ios7

Skeumorfismo distancing

Skeumorfisme og flat design, to av de mest fasjonable begrepene de siste månedene. Men hva mener de egentlig? Skeumorphism er et utviklet / avledet objekt som opprettholder detaljer om det originale objektets design for å gjøre det mer kjent. For eksempel ser volumkontrollen ut som en høyttaler, det skal ikke være slik, men å gjøre det gir mye mer mening for brukeren.

Apples nylige forsøk på skeumorisme har ikke gått så bra. Selskapet erkjente selv at forsøket på å etterligne hud og papir i iPad Calendar-applikasjonen ikke var veldig vellykket.

Ser mot iOS 7

Mange forventet at iOS 7 skulle avslutte skeumorismen, men de som ventet på at den nye designen skulle tilby en helt flatskjerm, vil ha blitt skuffet. Imidlertid er ikke alt dårlig. Mange av standardikonene har fremdeles en bakgrunnsgradient, men ingenting som involverer 3D. Skyggene har også forsvunnet. Hjemmeskjermen er ikke helt 2D, for eksempel ser ikonene ut til å flyte på bakgrunnsbildet.

skeumorfismo_2

Ta en titt på ny iOS 7-startskjermVi ser at det er et utvalg av lyse farger for standardikonene. For eksempel er påminnelsesikonet nå en slags oppgaveliste, mye hyggeligere enn det nåværende ikonet. Eller Notater-ikonet, som fremdeles fremkaller ideen om en bærbar PC, nå er et hvitt ikon med en gul stripe på toppen. De fleste ikoner har gjennomgått lignende oppdateringer, noe som gir et mer konsistent utseende.

Beste apper

En av de styggeste applikasjonene for den nåværende iOS er Kalender. Apple har tatt hensyn til dette og i iOS 7 har redesignet applikasjonen fullstendig. Jeg må si at den nye designen er fantastisk. Alle de stygge gråtonene har gitt vei for rene, lyse hvite. Det samme kan brukes på e-post, meldinger og andre applikasjoner.

skeumorfismo_3

En annen av applikasjonene som har gjennomgått mest endring i iOS 7 er Game Center. Det nåværende utseendet som simulerer et biljard- eller kortbord er stygt og utdatert. Det nye utseendet er mye mer levende og aktuelt.

skeumorfismo_4

En annen av de store nyhetene som ble presentert i går er Control Center, og det er der iOS 7 kommer nærmest det mange brukere forventet. Bakgrunnen til Kontrollsenteret har en tåkete glasseffekt, og viktigst av alt: direkte tilgang til ofte brukte funksjonerfor eksempel bryterne for å slå WiFi av eller på, flymodus eller justere skjermens lysstyrke.

skeumorfismo_5

Vi får se hvordan det fungerer på iPad

Utformingen av et brukergrensesnitt må fokusere på klarhet, og det er det Apple har prøvd å gjøre med alt det skinn og papir fra dagens iOS, men la oss innse det, det gjorde det galt. Med denne nye versjonen av iOS har Apple kommet langt og endret seg til et enklere grensesnitt som fungerer bedre. Ja, det er fremdeles noe skeumorfismo i knappene og glidebryterne, men det ser ut til at det er denne typen skeumorisme er bra og liker det generelt.

skeumorfismo_6

Når de kommenterer AppStorm, er iOS 7 ikke perfekt, og sikkert noen brukere føler at Apple ikke har gått langt nok med denne oppdateringen, men det som er klart er at iOS 7 betyr en stor visuell endring fra det vi er vant til. Det er mulig at bare med denne endringen vil selskapet kunne dra brukere av tredjepartsapplikasjoner tilbake til de opprinnelige applikasjonene, men for det vil Apple måtte fortsette å forbedre funksjonene og ikke bare det visuelle utseendet deres. Cupertino-selskapet lovet i går at iOS 7 skulle utgis høsten i år, så vi får snart et mer attraktivt grensesnitt på enhetene våre.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner på begynnelsen av den. Tusen takk!