contadores Skip to content

iOS 7: Den store renoveringen vi ventet alle på

Etter måneder og måneder med venting, Apple har endelig introdusert iOS 7, den nye versjonen av operativsystemet som våre iPads og iPhones vil bruke. Så langt har vi bare sett iPhone-versjonen av systemet som er i drift, men selskapet har lovet at det også snart vil gi ut den første betaen av iPad og iPad Mini-versjonen.

ios-7-beta

Ansvarlig for presentasjonen av iOS 7 har vært Craig Federighi (visepresident for programvareingeniør hos Apple), som er blitt klassifisert som en ekte showman etter presentasjonen av operativsystemet. Craig har gjennomgått mange av nyhetene i iOS 7, og nå skal vi lage vår egen versjon.

Er du klar? Disse er viktigste nye funksjoner i iOS 7:

Kontroll senter

iphone-5-ios-7

Dette er muligens en av de nyhetene som er integrert i iOS 7 som brukerne hadde bedt om flest ganger. Kontrollsenter vil tillate oss Få raskt tilgang til visse funksjoner uten å måtte navigere gjennom forskjellige menyer. Med Kontrollsenter vil vi alltid ha “gest treff“En snarvei til”knapper”Med hvilken du kan aktivere / deaktivere flymodus, Bluetooth, WiFi, i Ikke forstyrr-modus, juster skjermens lysstyrke eller musikkavspillingskontroller.

I tillegg til disse snarveiene til terminalinnstillinger, vil vi også ha snarveier til andre funksjoner som: lommelykt (og Apple laster dermed hundrevis av apper som har samme funksjon), timer, kalkulator, kamera, AirDrop og også AirPlay.

For å få tilgang til denne nye menyen, må vi ganske enkelt skyve en finger fra bunnen av skjermen og oppover, det vil si nøyaktig den motsatte bevegelsen fra den vi gjorde for å vise varslingssenteret.

Airdrop

airdrop-ios-7

Det var en av ryktene i siste øyeblikk og ble endelig bekreftet. iOS 7 vil ha AirDrop, funksjonen som Apple ga ut på Mac for en stund siden. Denne funksjonen lar oss sende eller motta filer (bilder, videoer, kontakter …) trådløst. AirDrop vil være kompatibel med både andre iOS-enheter og Mac-maskiner.

Etter så lang tid å be Apple om å lette sending og mottak av filer, ser det ut til at vi endelig vil ha en behagelig måte å gjøre det på, selv om denne funksjonen dessverre bare er kompatibel med de nyeste enhetene (tilsynelatende på grunn av maskinvarebegrensninger på WiFi-kortet) integrert).

Ekte multitasking

multitasking-ios-7

Dette er en av de vanlige forespørslene blant iOS-brukere. En ekte multitasking, som fungerer med alle applikasjoner i operativsystemet.

Med iOS 7 vil apper som er i bakgrunnen kunne oppdatere om nødvendig. Apple har sagt at den nye multitaskingen vil være “smartesteOg hva blir det kunne bestemme om en applikasjon må fortsette å bruke systemressurser mens du er i bakgrunnen eller hvis du i stedet skulle la det være “sover

Multitasking-grensesnittet har også endret seg, den lille ikonlinjen nederst er over. Med iOS 7 vil multitasking vise et miniatyrbilde av fullskjerm, det vil tillate oss å bla gjennom de forskjellige appene i bakgrunnen, og for å lukke den, må vi ganske enkelt “kaste dem”Opp i den reneste stilen til battered webOS (det siste operativsystemet Palm opprettet før den forsvant).

Notifikasjons senter

centro-notifications-ios-7

Det nye varslingssenteret iOS 7 har også fått et nytt grensesnitt og nye funksjoner. Det nye varslingssenteret er delt inn i tre deler, tre faner som Apple ønsker at vi skal ha en bedre organisering av varslinger med. Den første vil vise de nyeste varslene, og også de neste kalenderhendelsene. I det andre vil vi kunne få tilgang til en historie med alle varslene som vi har mottatt over tid, og i den siste en liste med de nylige varslene som vi ennå ikke har sett.

Når det gjelder det nye grensesnittet, forlater iOS 7 Notification Center den solide bakgrunnsfargen og vedtar en gjennomskinnelig bakgrunn, mye mer i tråd med den nye utformingen av operativsystemet.

Kamera og bilder

fotos-camara-ios-7

IOS 7 Camera-applikasjonen har gjennomgått en stor renovering. Det nye kameraet vedtar et nytt system for å veksle mellom forskjellige driftsmodi, et mye raskere og mer smidig system. Med disse nye modusene nå Vi kan bytte mellom fotografering, video, firkantet bilde og panoramabilde ved å skyve fingeren gjennom de forskjellige alternativene. I tillegg vil det også være mulig å ta bilder med forskjellige filtre i den reneste Instagram-stilen.

Applikasjonen vi bruker for å se bildene som er lagret på vår iPhone eller iPad, har også gjennomgått store endringer. Den nye applikasjonen lar nå visning av bildene av “øyeblikk” Dette betyr at organisasjonen er smartere og enheten vil kunne vise oss bildene gruppert i henhold til tid og sted der de ble tatt. Uten tvil en veldig interessant funksjon som vil hjelpe oss med å finne bildene våre raskere og gjenoppleve de øyeblikkene som ikke vil gjentas igjen.

Siri

siri-ios-7

Apple kunne ikke glemme Siri i den nye versjonen av iOS. Den digitale assistenten har også et nytt design, og som andre deler av operativsystemet, forlater den solide bakgrunnen for en gjennomskinnelig.

I tillegg har Apple lovet forbedringer i stemmer, mannlige og kvinnelige stemmer, og også forbedringer i funksjonene. Siri som vil inkludere iOS 7 vil faktisk kunne konsultere informasjon på nettsteder som Twitter, Wikipedia eller Bing, Microsoft-søkemotoren.

Når det gjelder integrasjonen med operativsystemet ser det ut til at Apple også har jobbet med det, og nå vil Siri kunne samhandle med systeminnstillingene eller til og med ringe tilbake, noe som til nå ikke var mulig.

Generell redesign av operativsystemet og native apps

RelojMapasVideos-iOS7

Selvfølgelig påvirker den nye designen av iOS 7 alle deler av operativsystemet, både de forskjellige menyene og native apps. Alt er blitt omgjort, Apple forlater helt skeumorfismo som er til stede i iOS og har valgt en mye flatere design med hvite bakgrunner og detaljer i forskjellige farger.

Uten tvil har vi å gjøre med et mye lettere, friskere og mer minimalistisk design, men fremfor alt har vi å gjøre med et design som bryter helt med det vi har sett så langt på iOS. Interaksjonen med enhetene vil være lik, men opplevelsen av bruk vil endres fullstendig takket være denne nye designen som er utviklet av tankene til Jony Ive, den samme personen som har designet all Apple-maskinvare de siste årene.

ios-7

Apple har tatt mange ting i betraktning og har til og med benyttet seg av å endre dekningsindikatorens design. iOS 7 forlater den typiske søylediagrammet og vil nå vise dekningsnivået med en fem-punkts graf, jo flere poeng “maling”Systemet vil bety at signalet fra mobilnettet er bedre.

Når kommer iOS 7 og med hvilke enheter vil den være kompatibel?

Etter å ha gjennomgått alle disse funksjonene vil du helt sikkert lure på det Når kommer iOS 7? Svaret er ikke konkret, Apple har ikke kunngjort en dag, den har bare sagt at den kommer en gang neste høst (fra den nordlige halvkule). Eventuelt vil selskapet kunngjøre lanseringen av den endelige versjonen sammen med neste generasjon av iPhone eller til og med de neste generasjonene av iPad og iPad Mini.

De liste over enheter som vil være kompatible med iOS 7 er neste:

  • Iphone 4.
  • Iphone 4s.
  • Iphone 5.
  • iPod Touch 5G.
  • iPad 2.
  • iPad 3.
  • iPad 4.
  • Ipad mini.

Ikke alle enheter vil ha tilgang til alle de nye funksjonene i iOS 7Hvis du vil vite hvilke funksjoner enheten din vil være kompatibel og med hvilke ikke, kan du se på denne artikkelen der vi forklarer den i detalj.

Vel, hva synes du om den nye iOS 7?

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner på begynnelsen av den. Tusen takk!