iOS 7 Fix Charger Relatert sikkerhetshull

Sikkerhet har alltid vært noe av vital betydning for Apple og for brukere, til tross for at Jailbreak år etter år har vist at Cupertino-landet ikke er ugjennomtrengelig. For noen måneder siden ga vi deg nyheten om at det hadde blitt oppdaget et nytt sikkerhetshull tillatt tilgang til innholdet på vår iPad og iPhone gjennom en spesiell lader og ikke autorisert av Apple.

Spesifikt var det mulig å installere forskjellige applikasjoner og få tilgang til noen deler av systemet uten behov for autorisasjon fra brukeren og med muligheten til å kjøre i bakgrunnen, uten at prosessen ble oppdaget.

iOS 7 fikser sikkerhetshullet som gjorde det mulig å installere applikasjoner gjennom en falsk lader

Problemet ble rapportert til Apple selv tidligere i år av tre eksperter på området, som demonstrerte sårbarheten på hacker-stevnet som ble holdt i Las Vegas onsdag. Svart hatt hacking Det samler over 7000 yrker hvert år og fungerer som en møteplass for å lære om nye sikkerhetstrusler som dukker opp.

Nå har vi kunnet vite at med lanseringen av iOS7 også i høst sikkerhetshullet blir festet permanent. I tillegg har Apple-talsmann Tom Neumayr vært veldig verdsatt for utviklerne som bidro til å fange problemet tidlig: “Vi vil takke forskerne for deres verdifulle bidrag“Uttalte talsmannen.

iphone-lyn

Forsker Billy Lau demonstrerte sammen med to andre doktorgradsstudenter på konferansen hvordan en iPhone koblet til en spesiell lader med en liten Linux-datamaskin inne, spesielt programmert for å angripe en iOS-enhet, kan bryte systemsikkerheten.

De la også til at det bare var å lage en slik enhet Det vil koste 45 dollar, og det vil ta en uke å spore designet fra den offisielle Apple-laderen. Forskere har også erkjent at å lage en slik enhet kan brukes som “et spionverktøy

iphone-5-lyn-3

Heldigvis, som nevnt av Reuters, den nye oppdateringen til iOS 7 vil definitivt løse dette problemet, siden enheten fra nå av vil varsle oss om vi har koblet til en datamaskin i stedet for en vanlig lader. Noe som ligner på hva Android gjør med alle enhetene sine.

Vil iOS 7 være et nytt sprang på sikkerhetsnivå? Vil dette påvirke Jailbreak?

Det er offisielt!

Bekreftet! Apple vil feire en Keynote neste 10. september der den endelige versjonen av iOS 7 og en og annen iPhone blir presentert. Kanskje iPhone 5C, kanskje iPhone 5S eller til og med iPhone 6 … Selv om det også er rykter om iPad 5 og iWatch. Hva vil Apple overraske oss med denne gangen?