contadores Skip to content

IOS 7 Lock Screen har en ny “Bounce” -effekt

At Apple radikalt har endret det grafiske grensesnittet i den nye iOS 7, er noe vi alle vet nå, men selv dager etter den offisielle presentasjonen fortsetter vi å oppdage nysgjerrigheter rundt disse endringene på nivå med brukerinteraksjon. I dag skal vi snakke om rebound-effekten, en nysgjerrig og slående effekt introdusert i det nye systemet laget av Cupertino-selskapet.

Egentlig er det ikke en funksjon som har stor betydning med tanke på nytteverdi, men rebound-effekten er absolutt veldig behagelig for brukeren. Som du vil huske, var rebound-effekten gjenstand for en juridisk tvist mellom Samsung og Apple, selv om denne tvisten var i forhold til effekten i bruken av bilder. Denne gangen ble sprett-animasjonen introdusert på låseskjermen, spesielt på glidebryteren som gir rask tilgang til kameraet.

iOS 7 har en ny effekt på tilgang til kameraet fra låseskjermen

Som du ser i videoen, kan vi flytte låseskjermen opp og ned ved å skyve fingeren på skjermen, og tidligere klikke på ikonet for å få tilgang til kameraet. Hvis vi slipper eller lanserer denne skjermen, vil låseskjermen “falle”, og hoppe når den når bunnstoppet. Avvisningen er mer eller mindre uttalt avhengig av hvilken kraft vi kaster skjermen ned, til og med i stand til å sprette så hardt, at avvisningen kan nå toppen og låse opp enheten, som vi kan se i videoen publisert av iSpazio.

På denne måten vil kameraapplikasjonen åpne og vi kan ta bilder. Siden vi snakker om fotografier, kan vi huske de nye funksjonene som har blitt lekket de siste dagene om de nye deteksjonsfunksjonene for lukkede øyne og smil i Camera-appen til det nye operativsystemet som skal komme. Disse egenskapene vil åpne en verden full av muligheter, både i kvaliteten på bildene som er tatt med selve appen, og i tredjepartsapplikasjoner. IPhone-kameraet har alltid vært en av sine styrker, og med disse egenskapene er det tydelig at det ønsker å fortsette å opprettholde ledelsen.

Denne nye effekten er et annet eksempel på hvor nøye de er på Apple med alle detaljene som omgir produktene deres. De etterlater ingen detaljer upolerte, uansett hvor ubetydelige det kan virke, og det blir satt pris på at de ikke bare passer på detaljene som er nyttige, men også at de gir betydning for disse små, bare estetiske detaljene, men som forbedrer brukeropplevelsen.

Ser du disse nye detaljene, funksjonene og det nye grensesnittet til iOS 7, tror du at du vil like det nye operativsystemet mer enn det nåværende?