iOS 7: Systemoppdateringen med den mest effektive effekten til dags dato

At iOS 7 er den største endringen som Apples operativsystem har gjennomgått, er noe som, på bedre eller verre, vi alle vet. En endring av disse dimensjonene krever en nesten fullstendig redesign av de fleste applikasjoner funnet i App Store for å tilpasse seg den nye strukturen og estetikken i systemet.

Av denne grunn jobber de fleste utviklere med nye versjoner av applikasjonene sine for å være klare til lanseringen av iOS 7, som kan komme neste uke.

Utviklere fokuserer sin innsats på å utvikle og tilpasse appene sine for iOS 7

En av de mest avslørende dataene vi fant kommer til oss gjennom 148app.biz, et nettsted som ble brukt til å måle data fra iTunes-butikken de siste årene. Ser man på den siste statistikken, skulle man tro det utviklingen for iOS 6 har forsvunnet nesten fullstendig og er at antallet applikasjoner som er utviklet for den versjonen, er drastisk redusert.

vekst apps

For å gi oss en ide, før WWDC 2013, var den månedlige vekstraten for alle applikasjoner i App Store 4%. Siden iOS 7 ble kunngjort, denne satsen har blitt sett redusert til 1%. Dette indikerer at flertallet av nye applikasjoner blir utviklet for iOS 7, i stedet for å lansere dem for iOS 6 og måtte oppdatere dem senere.

Til tross for alle disse endringene presentert av vekstraten for applikasjoner fra App Store, er det sannsynlig at tallene kommer tilbake til normal når iOS 7 er gitt ut for allmennheten.

vekst-apper-ios-7

De fleste apper reserverer oppdateringene sine når iOS 7 offisielt lanseres

Denne vegetative tilstanden som App Store ser ut til å være igjen, gjenspeiles også i antall oppdateringer til applikasjonene de siste månedene. Kanskje er det noe som har gått i det store og hele ubemerket, men frekvensen som applikasjonene oppdateres med, har sunket spesielt siden iOS 7 ble introdusert.

Som omtalt i Gigaom, kan dette skyldes at utviklere prøver å skynde seg mindre oppdateringer til maks og fokuser all din innsats på iOS 7-versjonen. Det er av denne grunn at noen brukere klager over mindre problemer i applikasjoner som har vært uløst i flere måneder.

app-statistikk

Det gjenstår bare å vente hvis adopsjonsfrekvensen til iOS 7 vil være den samme som for iOS 6. Vil den nye offentligheten ønske det nye Apple-operativsystemet velkommen?