contadores Skip to content

iOS 7 vil komme i tide til WWDC 2013

Vi har lyttet til visse rykter i noen dager som antydet at iOS 7 er sent og at den ikke ville komme frem til rett tid på WWDC i år. Disse ryktene ble drevet av noen nyheter som hevdet at Apple hadde tildelt ingeniører fra andre prosjekter. (inkludert neste versjon av OS X, 10.9) for å sikre kompletteringen av det mobile operativsystemet i tide. Men i dag leser vi i en ny rapport, som kommer fra anonyme kilder, at iOS 7, den neste store oppdateringen til selskapets mobile operativsystem, vil være klar til tross for presset. Informantene fortalte AllThingD at mens ytterligere hjelp var nødvendig, oppdateringen “Vil være tilgjengelig i tide” og debuten vil være på datoen planlagt for WWDC.

iOS 7 vil være klar for WWDC 2013

I følge rapporten er miljøet hos Apple likt det i 2007, da selskapet omfordelte ressursene som arbeidet med OS X versjon 10.5 for å hjelpe med å få den første iPhone utgitt i tide, til tross for at den nåværende situasjonen ikke var like “Dramatisk” som ved den anledningen. Den neste versjonen av iOS sies å tilby en serie nye funksjoner som aldri ble sett i apple-operativsystemet, men den viktigste endringen forventes å komme fra designgjennomgangen som Jony Ive og hans team, etter oppsigelsen av Scott Forstall. Selv om retningen til OS X og iOS hviler på den samme mannen, Craig Federighi, har jeg fått oppgaven med å gjenoppbygge designet til iOS, den første store overhalingen i hvordan operativsystemet skal gjennomgå siden starten.

Noen rykter sier at Ive har designet en iOS med en flatere, strengere og elegant estetikk, men at den nettopp har slått rot med det nåværende designet som prøver å etterligne elementene i den virkelige verden. Noen børstetrykk fra det kommende designet sies å være synlige i noen nåværende iOS-apper, for eksempel påminnelser og passord.

Når vi deler scenen med iOS 7 på WWDC, kan vi se på OS X 10.9 hvis ingenting skjer. Lite er kjent med sikkerhet om den nye versjonen av Apples desktop-system, bortsett fra at jeg også har hatt ansvaret for å designe programvaren, så det er veldig sannsynlig at vi vil se en flott crossover-design mellom de to systemene. I tillegg vil selskapet sannsynligvis fortsette med strategien om å portere ideer fra iOS til Mac, og omvendt, som de gjorde med Mountain Lion.

Omfanget av endringene kan ha vært årsaken til ryktene om at systemet ikke vil være klart i tide, men den siste rapporten som vi kan lese i nettverket ser ut til å berolige utviklere og brukere som sikrer at iOS 7 vil komme frem i tide.

Som vi leser i dag på Macnn, forventes OS X 10.9 å bli utgitt offentlig en gang i slutten av juli (etter kalenderen som Apple brukte på Lion- og Mountain Lion-versjonene), men ingen fast dato for utgivelsen av iOS 7. Som med OS X, vil det avhenge mye av om Apple gjør store endringer “Hood”, endringer som krever at utviklere må kompilere eller omskrive applikasjoner. I så fall kan utgivelsesdatoene bli forsinket. Hvis de viktigste endringene, både for iOS og OS X, ganske enkelt er design, kan den endelige versjonen av begge komme mye raskere, kanskje støtte de nye produktene som noen Apple-ledere sier kommer til høsten.

Hva vil Apple overraske oss med i den kommende iOS 7? Følg med på å iPadizate!

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!