iOS 7 vil være kompatibel med HotSpot 2.0

Det var en av funksjonene som Apple ikke kommenterte i WWDC-keynote, men viste den i et lysbildefremvisning av presentasjonen som den brukte for å vise nyhetene om iOS 7: the HotSpot 2.0-teknologi.

Denne funksjonen er basert på Passpoint-prosjektet fra Wi-Fi Alliance og søker å automatisere tilkoblinger til sertifiserte tilgangspunkter raskt og sikkert. Tanken er at enheten automatisk kobles til bestemte tilgangspunkter, uten behov for interaksjon fra brukeren.

hotspot-2-0-ios-7

HotSpot 2.0, et system som letter tilkoblingen til visse WiFi-nettverk

Denne typen teknologi er spesielt rettet mot telefonselskaper som har WiFi-nettverk spredt over forskjellige områder. Takket være henne kunne de få kundene sine til å koble seg til dem når de var tilgjengelige og “å laste ned”Dermed en del av overføringen som deres mobiltelefonantenner må støtte. Når du tar i betraktning at hastighetene for mobilforbindelser blir høyere, bruk WiFi-nettverk “Automatisk“På visse områder kan det være en betydelig kostnadsbesparelse for telefonselskapet og hvis de installerer gode WiFi-nettverk, kan det være en forbedring i kundeservicen.

For at teknologien skal fungere ordentlig, må begge ender være kompatible med protokollen. Dette betyr at både produsenter av smarttelefoner (eller andre typer enheter) og tjenesteleverandører må være en del av programmet. Når de oppfyller dette kravet, leverandører kan konfigurere sine WiFi HotSpot 2.0-nettverk slik at de kun tillater tilkobling under visse omstendigheterFor eksempel har enheten en unik registrert identifikator, for eksempel et SIM-kort eller MAC-adressen til WiFi-kortet.

Fra Appleinsider kommenterer de at denne teknologien for øyeblikket fortsatt testes med deltagelse av 30 teleoperatører. Den endelige distribusjonen av denne teknologien er planlagt til senere i år (minst i USA). Det er Apple har fortsatt tid til å frigjøre enheter som er kompatible med denne teknologien, siden bare operativsystemet er kompatibelt (og det er fortsatt i betafase), mangler maskinvaredelen.

Vil vi se noe slikt i resten av verden? Vil telefonoperatørene adoptere det? Vi vet ikke, men det vil absolutt være mer enn interessant.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner på begynnelsen av den. Tusen takk!