iOS 8, Android Lollipop og dens mørke hemmeligheter

iOS 8, Android Lollipop og dens mørke hemmeligheter

Hemmelighetene som Apple og Google ikke vil at vi skal vite om iOS 8 og Lollipop

Kampen mellom de to viktigste operativsystemene, Android Lollipop og iOS 8, er hard, og vi skal ikke lyve for deg, Apple og Google er veldig bevisste på hverandre, og det er tydeligere enn noen gang. Det tar bare en liten titt på begge deler for å innse at det er ganske mange likheter mellom dem. Det man ikke har, de ender opp med å kopiere fra den andre, det har alltid vært slik, selv om de har ansvaret for å nekte det gjentatte ganger.

Av denne grunn vil vi tilby deg et sammendrag av de lignende egenskapene til Apple og Google OS.

To operativsystemer for like

Med de siste versjonene av iOS 8 og Android Lollipop er likhetene deres blitt tydeligere enn noen gangblant annet fordi de har mange års oppmerksomhet på hva den andre gjør, og som til slutt gjør forskjellene mindre. I en grundig analyse av Nick Kolakowski det er tydelig at de er mer like enn noen gang.

iOS-8-android-lollipop-mørke-hemmeligheter-2

Vi kommer til å detaljere i flere deler de likhetene du kan finne mellom de to, selv om vi allerede sto overfor dem for noen dager siden.

En veldig lik estetikk

Google har implementert en visuell estetikk i Lollipop som har døpt det som “Material Design”, som ikke er noe annet enn et sett med design for innovasjon, med forbedret grafikk og vekt på animasjoner som vises av operativsystemet.

iOS-8-android-lollipop-mørke-hemmeligheter-3

Det er ikke nødvendig å gå veldig langt for å se at denne vektleggingen av å forbedre den visuelle opplevelsen av Lollipop er veldig lik det vi har sett i Apples operativsystem i lang tid. Epleselskapet har alltid late som om iOS ble sett på som noe håndgripelig, der transparente effekter, overganger og overlegg føles som noe organisk.

Med de nyeste versjonene av begge to kan du se at estetikken er mye mer edruelig eller flat, til og med iOS 8 har etterlatt de treutformingene den hadde for iBook, og er nå mer minimalistiske og enkle.

Fragmenteringsproblemet

iOS har alltid vært et system som har virket mer polert, bedre implementert, men det er fordi det ikke har den fragmenteringen som konkurrenten alltid har lidd.

Selv om det blir gjort forsøk på å avslutte denne fragmenteringen, er sannheten at den fortsatt eksisterer, men i mindre grad. Men dette har også sin gode del, siden en bruker som leter etter en Android-enhet har mer variasjon å velge mellom. Du kan velge en enhet for kameraet ditt fordi du liker større eller mindre skjermer. Du vil ha en smarttelefon med ren Android, du har Nexus-serien.

iOS-8-android-lollipop-mørke-hemmeligheter-5

For mange år siden kjøpte en Android-mobiltelefon inn i en veldig splittet verden, mye mer enn nå. Du visste ikke om terminalen din skulle oppdateres, du hadde applikasjoner du ikke ønsket, og som du ikke kunne slette. Eller en ekstra produsentfrakk på toppen som saktere enheten eller tømte batteriet raskere. De var alle problemer, som fremdeles eksisterer i dag, men ikke i en slik overflod.

Hver dag kommer Googles operativsystem nærmere det som alltid har vært iOS, en unik, ren versjon, uten distraksjoner fra selskaper. Her er en annen likhet mellom de to, hver dag nærmere hverandre.

Funksjoner på iOS 8 og Lollipop

Android 5.0 har mange nye funksjoner for å forbedre enhetens ytelse og batterilevetid. På den annen side er mengden tilpasning du kan ha med en smarttelefon med Google-systemet mye større enn med iOS. Selv om Apple har implementert flere tilpasningsalternativer enn noen gang, med Widgets for varslingslinjen eller forskjellige tastaturer, begge laget av tredjepartsprodusenter, demonstrerer at den ønsker å åpne horisonten og at iOS ikke er så lufttett som det har vært så langt.

iOS-8-android-lollipop-mørke-hemmeligheter-4

På den annen side tilbyr begge systemene lignende versjoner av noen nye apper. Begge har sin versjon av elektronisk lommebok, det mobile betalingssystemet til Apple og Google Wallet, en helseprogram, en kontroll for instrumentpaneler og kjøretøyautomatikk.

Som vi fortalte deg i begynnelsen, har begge veldig like egenskaper, mer enn noen gang. Lollipop er mer polert og solid enn tidligere versjoner og iOS er fremdeles like kraftig og polert som alltid, og oppfører seg veldig bra på Apple-enheter. Selv om adopsjonen av iOS går tregere enn forventet.

Nå avhenger det av tilpasningen du vil gi enheten din eller applikasjonene som hvert system har, det er ikke så mange forskjeller som det var for år siden. Vi har visst alt dette takket være BGR.

Og du, hvilken holder du? Lollipop eller iOS 8? Fortell oss hvilken du liker mest i kommentarene, og hvorfor du velger det ene eller det andre.