contadores Skip to content

iOS 8 Bør også ha batteristrøm

OS X Mavericks Battery Shaming-funksjon som kan inkluderes i iOS 8

Batteritiden til mobile enheter fortsetter å være en av de pågående oppgavene til store produsenter, og også en av de viktigste funksjonene for brukerne når de velger en ny smarttelefon eller nettbrett. Apple har i mellomtiden klart å tilby en ganske god autonomi på både iPhone og iPad, men i dag er det fremdeles applikasjoner som får batteriet til å forsvinne.

Apple bærbare datamaskiner tilbyr også god autonomi, men det er også applikasjoner som gjør at batteriet varer mindre, og til og med gjør datamaskinen varm mer enn normalt. Det amerikanske selskapet var klar over dette og inkluderte et nytt verktøy kalt Batteri skam på OS X Mavericks at det har vist seg å være en suksess, og at mange brukere synes det er veldig nyttig å ta det med i den nye iOS 8.

bateria-ios-7

Batteri skam, for de som ikke vet det, er det et verktøy for datamaskiner, bærbare datamaskiner og Mac-servere som tillater oss kjenne applikasjonene og programmene som kjører og at de er det “spiser” batteriet på enheten vår, som påvirker ytelsen. Derav navnet, som består av ordene trommer og flauhet for å gjøre nettopp det, skam utviklerne av disse appene som bruker mer batteri enn de burde.

Blant disse utviklerne finner vi Google eller Adobe og noen av applikasjonene som forbruker mest både på datamaskiner og på mobile enheter er blant annet Skype, Google Maps eller Google Chrome.

Battery Shaming, et verktøy som kan være en suksess i iOS 8

Av denne grunn er det antatt at å inkludere dette verktøyet i iOS8 kan være en fordel ikke bare for brukere som kan gjøre det oppdage hvilke apper som får enheten til å ha dårligere batteriytelse, men også for utviklere, siden de vil arbeide for å forbedre energiforbruket og unngå å virke flau over dette verktøyet.

Det må erkjennes at de nyeste versjonene av Apples mobile operativsystem har forbedret seg betydelig med tanke på funksjoner for å få bedre autonomi, men muligheten for å ha Battery Shaming ville være perfekt. Fra menyen Innstillinger – Generelt vi kunne se de åpne applikasjonene raskt på et øyeblikk, så vel som prosentandelen av energi som hver bruker.

ios-8-batteri-shaming-concept

Dermed kunne vi identifisere og velge hvilke applikasjoner vi vil lukke uten å påvirke bruken av iPhone eller iPad, noe som forbedrer ytelsen til batteriet betydelig.

Det vil også tillate brukeren å kjenne bruksvanene sine

Dette verktøyet vil ikke bare tjene oss til å se hvilke applikasjoner som påvirker batteriets ytelse på enheten vår, men det vil også være veldig nyttig for oss å kjenne bruksanvisningene som vi har med smarttelefonen eller nettbrettet vårt.

Vi er enige med iMore og tror det Battery Shaming ville være en flott funksjon som Apple kan inkludere i iOS 8, men det vil være nødvendig å se planene selskapet har for den nye versjonen av sitt mobile operativsystem.