iOS 8 Drep iPhoto for iPhone og iPad og tving overgang til bilder

Ankomsten av iOS 8 tvinger slutten på iPhoto

Det er ikke tvil at ankomsten av iOS 8 har gitt alle brukere mange nye og interessante funksjoner, noe som blir satt pris på. Men oppgradering til det nye mobile operativsystemet har også en negativ konsekvens: iOS-versjonen av iPhoto kan ikke lenger brukes. I det følgende antas det Vi må bruke bilderapplikasjonen som har iOS 8 installert som standard. Det verste av dette er at for noen kan det være ganske vanskelig og veldig irriterende, spesielt hvis de har brukt mye tid på å lære å bruke visse funksjoner på iPhoto. Apple gjorde ingen hemmeligheter om sin intensjon om å flytte fra iPhoto. Selskapet kunngjorde allerede på WWDC i juni i fjor iPhoto og blenderåpning ville ikke lenger ha støtte på Mac til fordel for en OS X-versjon av den samme Photos-appen vi ser på iOS, som forventes tidlig i 2015. Fortsatt fungerte iPhoto på Mac fortsatt da OS X Yosemite ble utgitt, og det ser ut til at Apple har lovet å fortsette jobber i det minste opp til versjon OS X 10.10.

iPhoto-migrasjons-ios-8

Til sammenligning er oppdateringen til iOS 8 det er slutten for iPhoto-applikasjonen. Hvis vi prøver å åpne applikasjonen etter å ha oppdatert iPad og iPhone med iOS 8, vil det ganske enkelt produsere en feilmelding: “IPhoto er ikke kompatibel med iOS 8. Dine bilder og bildeinnstillinger blir bevart i Bilder-appen.” Vi kan migrere iPhoto-biblioteket til bilder eller avbryte, men vi kan ikke bruke applikasjonen igjen.

Fra iFoto til Photos: en komplisert overgang

Bilderappen i iOS 8 inkluderer nye redigeringsverktøy De er tydelig inspirert av mye av iPotos funksjonalitet, men overgangen er ikke helt tydelig. Hvis vi for eksempel har brukt iPhoto til å lage fotobøker, nettmagasiner og lysbildefremvisning, disse vil vises konvertert til normale fotoalbum. Tekst og design fra disse prosjektene vil ikke lenger være tilgjengelig som sådan. IPhoto Library Migration legger til bilder som ikke er funnet i Photos-appen, og bildejusteringer gjort i iPhoto vil bli inkludert. Innstillinger for fotofoto for bilder synkronisert fra iTunes vil bli bevart på en måte: en duplikat av hvert bilde blir laget, og bevarer innstillingene.

iphoto-migration-ios-8-2

Denne overgangen fra iPhoto til bilder er det siste eksemplet på en tilbakevendende filosofi praktisert av eplefirmaet. Og er at selskapet er villig til å skape et visst kortsiktig ubehag hos kundene for å tilpasse seg deres langsiktige visjon. Problemet er at Apple ikke har brukt tiden på å varsle brukerne om denne endringen. De fleste som nettopp kom til iOS 8, fant ut i øyeblikket, etter at det er for sent å gjøre noe med det. Tross alt, vil ikke kunne gå tilbake til iOS 7 når vi har oppdatert til iOS 8. Oppdatering av iPad eller iPhone til en nyere versjon, og det har alltid vært (og blir) en enveis tur.

En endring som ikke har tjent brukere godt

Noen iPhoto-brukere har brukt appen til å huske og dele spesielle øyeblikk i livet: helligdager, barnas bursdager, bryllup, merkedager. Men nå har Apple gjort iPhoto noe foreldet, og det verste er at denne endringen tillater oss ikke å opprettholde det vi har gjort så langt. I det minste vil bildene våre holdes intakte, og vi har ingen problemer i den forbindelse. Hvis vi har brydd oss ​​om å fordype oss i å bruke noen av iPotos andre funksjoner, i tillegg til fotokatalogisering og finjustering, kan vi føle at vi har kastet bort tiden.

iphoto-migration-ios-8-3

Det som er klart, som påpekt av iMore, er at endringer aldri er enkle, mye mindre for de som har investert tid og krefter i å lære å bruke verktøyet og dra nytte av det, men dessverre har Apple ikke gitt noe alternativ til brukerne.

Hva tenker du om at Apple tvinger brukerne sine til å slutte å bruke iPhoto når de oppdaterer til den nye iOS 8? Synes du de burde ha gjort det annerledes? Fortell oss din mening og ikke glem å dele artikkelen med vennene dine ved hjelp av knappene ovenfor.