contadores Skip to content

iOS 8 tillater tredjepartsapps-nettlesere å være like raske som safari

Nye iOS 8 APIer vil gjøre WebKit og Nitro kompatible med tredjepartsapper

WWDC14 kommer til en slutt, men den mest interessante nyheten kommer fremdeles. En av konklusjonene som vi har klart å trekke fra den store begivenheten som ble holdt på Moscone Center denne uken, er at iOS 8 vil føre med seg et uendelig antall veldig viktige endringer. En av disse endringene er det WebKit vil være kompatibel med tredjepartsapplikasjoner takket være de nye API-ene som Apple har presentert.

Da iOS 7 ble utgitt, var utviklerne i en ubehagelig overraskelse med å oppdage at applikasjoner som hadde innebygde nettlesere, ikke klarte å oppnå det samme nivået av JavaScript-ytelse som Safari-nettleseren tilbød. Dette var fordi Apple hadde begrenset bruken av Nitro, den forbedrede JavaScript-motoren bare for den opprinnelige applikasjonen, mens tredjepartsapplikasjoner satt igjen med en tregere versjon.

ios-7-safari

Nå ser det imidlertid ut til at de har ombestemt seg siden de har blitt åpnet for utviklere. Så det, fra neste versjon av iOS vil de kunne bruke den samme JavaScript-motoren som Safari å kunne tilby samme kraft og ytelse.

Programmer som Chrome vil gå like raskt som Safari

Vicki Murley, webekspert, har kommentert gjennom sin Twitter-konto at API er det samme i iOS og OS X, og at iOSs nye WebKitWebView kjører JavaScript like raskt i Safari enn i tredjepartsapplikasjoner som integrerer en nettleser.

webkit-ios8-safari

Dette betyr at applikasjoner som Chrome eller nettleserne som er integrert i Facebook- eller Twitter-appene, fungerer mye smidigere enn til nå, blir like rask som Safari.

Måten å tenke på selskapet der de satte sine egne programmer foran resten, til og med hindre tilgang til visse forbedringer til utviklere, ser ut til å ha tatt en 180 graders sving på WWDC14. I det minste er det hva vi har fått glimt med endringer gjort på iOS 8 WebKit.

Apple åpner sine dører for utviklere

Nå ser det ut til at det amerikanske selskapet har bestemt seg for å åpne sine dører for applikasjonsutviklere til gi dem tilgang til en rekke API-er. Dette vil tillate deg å implementere ting som frem til i dag var utenkelig, for eksempel å bruke tilpassede tastaturer, utvidelser i Safari og mange andre ting.

chrome-ios

Som vi har sagt tidligere, vil det at Apple stiller Nitro-utviklere tilgjengelig, den forbedrede JavaScript-motoren å bruke nettleseren med andre applikasjoner er mye raskere og mer flytende.

I følge det som ble publisert i 9to5Mac, er det tydelig at fra nå av vil Apple ikke legge hindringer for andre programmerere når de utvikler egne applikasjoner.