contadores Skip to content

iOS 9.3 Har problemer med å åpne nettadresser i Safari og andre apper

Noen brukere rapporterer om en merkelig feil med iOS 9.3, som påvirker hovedsakelig de nyeste Apple-enhetene, iPhone 6s og 6s Plus. Problemet er også rapportert på noen av de eldre smarttelefonene og noen iPad-modeller.

Årsaken er ukjent for øyeblikket, men mange brukere finner det Kan ikke åpne koblinger i Safari, Mail, Meldinger, Notater og andre applikasjoner. I stedet for å besøke destinasjonsnettstedet, krasjer appen, fryser den eller lukkes. For øyeblikket er det hundrevis av rapporter som er publisert i Apple-støttefora om dette nye problemet i iOS 9.3.

problems-ios-9-3-safari

Så langt er det ikke publisert noen permanent løsning på problemet, og Apple har foreløpig ikke tatt stilling til det. Noen mennesker har rapportert at det er en midlertidig løsning deaktivering av JavaScript løser problemet delvis for å åpne lenker i Safari, men feilen opprettholdes fortsatt i andre forskjellige applikasjoner som WhatsApp.

Et nytt problem for iOS 9.3 som Apple ikke har kommentert

Så langt har hundrevis av rapporter blitt mottatt, og mange meldinger er blitt observert i den offisielle AppleSupport-kontoen på Twitter, altså ser ut til å være et ganske stort generalisert problem. Selv om årsaken til problemet er uklar, ser det ut til at de fleste rapporter kommer fra brukere som eier en iPhone 6s eller 6s Plus.

Det eneste vi kan gjøre, som vi sa før, er å deaktivere JavaScript-pluginen. For dette må vi bare få tilgang til enhetsinnstillingene og klikke på Safari for å få tilgang til Avansert-delen. Når vi først er inne i denne siste menyen, er alt vi trenger å gjøre å deaktivere Javascript, noe som vil det fungerer for de fleste brukere å fortsette å bla gjennom Safari.

Det kan være at denne feilen hadde mye å gjøre med den nye 3D Touch-teknologien som ble implementert i de to beste iPhone-modellene. Det er også noen få sporadiske tilfeller av lignende problemer i iOS 9.2.1, som påpekt av 9to5Mac, noe som antyder at det ikke er begrenset til bare den siste versjonen av Apples mobile operativsystem.

For øyeblikket er det eneste vi kan gjøre å vente til ankomsten av iOS 9.3.1 for å løse problemet, noe som ikke bør ta lang tid å ankomme med tanke på feilene som oppstår med den nyeste versjonen av iOS som bare ble utgitt dager i løpet av det siste keynote av selskapet.