iOS 9: Appene tar mindre plass på iPhone og iPad

En av de mest ubehagelige aspektene ved enheter med mindre lagringsplass, for eksempel 16 GB iPhone- og iPad-modellene, er muligheten for å gå tom for ledig plass på kort tid. Men vi har flaks, siden Med iOS 9 ønsker Apple å “slanke” applikasjoner og ta mindre plass på hver enhet. Hvordan skal de gjøre det? Du må bare fortsette å lese.

Apps tar mindre lagringsplass i iOS 9

En av funksjonene som Apple utvikler, praktisk talt lydløst fordi det ikke er nevnt noe før den nå, er funksjonen kjent som “App Thinning”, noe som “Slim Applications”, slik at de tar mindre plass på enhetene og dra fordel av begrensningene for noen enheter som har liten lagringsplass.

App-tynning i iOS 9

Denne funksjonen blir implementert i både iOS 9 og WatchOS 2, og dens måte å jobbe på er veldig enkel. Når du laster ned en applikasjon, laster du bare ned den spesifikke for din iPhone- eller iPad-modellDet vil si at alle dataene som hører til versjonen av en annen enhet som ikke er din, ikke vil bli lastet ned, og dette vil sikre at hvert program opptar mindre plass på enheten.

For øyeblikket inkluderer hver applikasjon som vi laster ned alle versjoner for å sikre at den fungerer korrekt på et bredt utvalg av iOS-enheter, enten det er en iPhone- eller iPad-versjon, selv om det er mer spesifikt for Apples smarttelefoner. Implementeringen av en slik funksjon krever ikke mye innsats, siden App Store ville gjøre alt nødvendig arbeid.

“A la carte-ressurser” i iOS 9-applikasjonene

Apple jobber også med en annen tilleggsfunksjon for sin kommende iOS 9, som den har kalt “ressurser på forespørsel”. Med denne nye funksjonen har de som mål å også oppnå det applikasjoner tar mindre plass på enheten eller blir justert i henhold til brukerens krav.

Når en bruker laster ned en applikasjon fra App Store, vil de laste ned applikasjonen dynamisk, det vil si at de bare vil laste ned delen de bruker, og etterlate resten av programmets alternativer uten å laste ned og vente på at brukeren skal bruke dem. Denne nye funksjonen vil fungere i bakgrunnen og vil slette ubrukte alternativer hvis lagringsplassen er liten.

A la carte-ressurser i iOS 9 Apps

I den siste Apple-keynote på WWDC ble det diskutert at oppdateringen gjennom OTA (On the Air) av iOS 9 vil ta mindre plass, og falle fra 4.6 GB som iOS 8-versjonen okkuperte til 1.3 GB som oppdateringen ville okkupere. til iOS 9. Denne endringen vil være avgjørende for enheter som har mindre ledig lagringsplass når du oppdaterer. Selv om vi alltid anbefaler at du gjør oppdateringen via iTunes og har enheten med mer enn 80% batteri, før du utfører oppdateringen.

Det ser ut til at Apple bryr seg om iOS-enheter med mindre plass, som spår at de vil fortsette å satse på dem med fremtidig iPhone og iPad. Det ser ut til at Apple ikke kommer til å legge igjen 16 GB-enhetene ennå, nå som vi kjenner til disse nye funksjonene i iOS 9 takket være TNW News, og siden en stor del av salget kommer fra disse billigere enhetene.

Har du tidvis problemer med lagringsplass på iPhone og iPad?

Kanskje er du interessert i: iOS 9: Juksekoder for når du installerer det på iPhone eller iPad