iOS 9 gir mange nye funksjoner i Mail, Siri og mer

I tillegg til hovedfunksjonene, som med alle nye versjoner av operativsystemet, Apple har i iOS 9 gjort en serie justeringer av eksisterende applikasjoner og funksjoner. I disse dager siden har vi snakket om nyhetene i iOS 9, men i dag vil vi fokusere på endringene og forbedringene som er gjort i eksisterende applikasjoner og tjenester.

På den annen side er det en rekke detaljer og funksjoner i iOS 9 som Apple ikke diskuterte i presentasjonen av WWDC 2015. Imidlertid blir litt etter litt nye ting oppdaget.

iOS-9-nye-settings-7

Det er blant annet funnet ut at I iOS 9 er muligheten for å endre funksjonen til iPhone-sidebryteren lagt til i stedet for å aktivere lydløs modus, låser den retningen på skjermen. I tillegg er det gjort forbedringer for å gjøre podcastavspilling enklere og en ny dokumentsøkfunksjon er blitt lagt til, blant annet.

Post

I iOS 9 er dialogboksen som lar brukere legge til kontakter som automatisk ble oppdaget og kalenderhendelser blitt omgjort til å bli mindre. På den annen side, med iOS 9 brukere kan legg vedlegg til meldinger på samme måte som fotografier legges til.

iOS-9-nye-settings-2

Podcasts

Når det gjelder podcaster, må det sies at i iOS 9 kan de nå sende varsler, i tillegg de som ikke har blitt spilt, vil ha sin egen seksjon i Podcasts-appen. Mer avanserte og tydeligere alternativer for nedlasting og oppdatering av podcast-abonnement er også inkludert i Innstillinger-appen.

iOS-9-nye-settings-4

Siri og Spotlight

Disse to tjenestene har forbedret seg betydelig i iOS 9. For det første vil Siri være 40% raskere og mer nøyaktig enn i tidligere versjoner, og brukerne vil også kan du konfigurere hvilken konto Siri vil bruke når du oppretter notater siden Innstillinger – Merknader. På den annen side kan Spotlight nå søke i iOS 9 innen applikasjoner og dokumenter.

iOS-9-nye-settings-3

Musikk

I iOS 9 har Music-applikasjonen også gjennomgått noen endringer, for eksempel riste for å bytte sanger er fjernet. Brukere vil kunne endre innstillinger for albumorganisasjonen, justere utjevneren, stille en volumgrense eller starte lydsjekk. I iOS 9 er iTunes Match derimot under “iCloud Music Library”.

iOS-9-nye-settings-5

Andre nyheter og endringer introdusert i iOS 9

Som vi allerede forventet i begynnelsen, takket være gutta fra AppleInsider har vi kunnet vite at med iOS 9 er det lagt til et alternativ som tillater brukere endre funksjonen til iPhone-sidebryteren til å låse skjermrotasjonen i stedet for å stille. Dette er satt opp ved å gå til Innstillinger – Generelt.

iOS-9-nye-settings-6

På den andre siden, iOS 9 har den forventede søkefeltet i Innstillinger-menyen. Dermed vil brukere kunne søke i applikasjonen etter alternativet de ønsker uten å måtte gå inn i menyene. Endelig iOS 9 også inkluderer muligheten til å deaktivere alternativet riste for å angre i Innstillinger – Generelt – Tilgjengelighet.

Som du kan se, Apple har gjort mange endringer i sine eksisterende applikasjoner og tjenester i iOS 9. Og det er at de ikke slutter å jobbe for å forbedre seg og tilby en bedre opplevelse for brukerne.