iOS 9 har en skjult annonseblokkeringsfunksjon

iOS 9 har en skjult annonseblokkeringsfunksjon

Ved andre anledninger har vi allerede snakket om noen funksjoner på iOS 9 som gikk mer upåaktet hen under presentasjonen. Imidlertid blir den mest interessante detaljene fremdeles oppdaget, som for eksempel en annonse blokkerende funksjon Apple har innebygd i iOS 9.

Apple diskuterte ikke denne skjulte funksjonen til iOS 9 på scenen under Keynote forrige mandag, som angår reklame og sporing av brukere. Denne annonseblokkeringen er oppdaget i utviklernotatene til mobilversjonen av Safari, og har til og med vært ganske opptatt av den populære annonse-blokkeringen AdBlock Plus.

IOS 9-annonse blokkering

Denne funksjonen i iOS 9 kan være et alvorlig slag for annonsering på mobile enheter, siden brukerne bare måtte installere et tillegg for Safari fra App Store for å blokkere annonser, informasjonskapsler og annet innhold som kan vises på en webside når de besøkes fra iPhone eller iPad.

Det kan interessere deg … iOS 9: triks for når du installerer det på iPhone eller iPad

Apple lar deg bruke innholdsblokkerende utvidelser i Safari på iOS 9

I det Safari-utviklerdokumentet kommenterer Apple det den nye versjonen av Safari inkluderer støtte for bruk av innholdsblokkerende utvidelser i iOS. På den annen side kommenterer Apple det “Innholdsblokkering tilbyr utvidelsene dine en rask og effektiv måte å blokkere informasjonskapsler, bilder, ressurser, popup-vinduer og annet innhold”.

IOS 9-annonse blokkering

Med denne enkeltbevegelsen vil Apple kunne oppnå flere mål på forskjellige fronter. På den ene siden vil Ad-Block tilby brukere en ny måte å administrere iOS-opplevelsen din når du surfer på Internett og beskytter personvernet ditt. Samtidig ville Apple slå Google, den viktigste konkurrenten, hardt, ettersom den genererer store mengder penger takket være mobilannonser, de fleste kommer fra iPhone- og iPad-brukere.

På den annen side, gjennom denne funksjonen som gjør det mulig å blokkere annonsene i Safari, Apple kan oppfordre utgivere til å registrere seg for å bli en del av sin egen iAds-annonseringsplattform. Og det er at iAds er sikkert fra annonse blokkerende utvidelsen av iOS 9 for Safari.

Hvem blir hardest rammet av iOS 9-annonseblokkering?

Som guttene på BGR sier: de viktigste ofrene for dette trinnet som er tatt av Apple vil være utgivereOg det er at antallet brukere med iOS 9 som bestemmer seg for å bruke denne utvidelsen til å blokkere annonser, vil helt sikkert være ganske viktig. Av denne grunn, de må vurdere å tjene penger på innholdet sitt ved hjelp av Apple gjennom annonseringsplattformen iAds og News, en av de nyeste applikasjonene utgitt av selskapet som også vil bli utgitt med iOS 9.

IOS 9-annonse blokkering

Det er imidlertid viktig å merke seg det denne funksjonen vil ikke være et alternativ som er aktivert som standard i Safari med iOS 9, så det vil være brukerne selv som bestemmer om de vil bruke det. I så fall må de laste ned en utvidelse fra App Store for å aktivere den.

Til slutt må det sies det Det er foreløpig ikke kjent med sikkerhet om disse Safari-utvidelsene på iOS 9 vil kunne blokkere alle annonser. Eller hvis de vil la visse annonser fortsette å vises. Til og med AdBlock Plus i dag lar visse annonser passere filteret, som de kaller “akseptable annonser.”

Hva tror du at Apple har inkludert annonseblokkering i Safari med iOS 9? Vil du bruke denne funksjonen?