contadores Skip to content

iOS 9 Øker sikkerheten din med en 6 sifferkode

I går fortalte vi deg noen av detaljene til iOS 9 som Apple ikke nevnte under presentasjonen på WWDC 2015, som vi må legge til en ny til. Som det har blitt sett på Apple-nettstedet, iOS 9 vil øke sikkerheten din ved å legge til en 6-sifret låskode i stedet for de vanlige 4 sifrene.

Ankomsten av Touch ID har ført til at sikkerheten til iOS-enheter øker dramatisk, men i dag er det de som foretrekker å fortsette å bruke låskoden. I tillegg sier de fra Applesencia at Touch ID kan øke funksjonaliteten i kommende generasjoner av iPhone, selv om Apple for øyeblikket har tatt skrittet med iOS 9 som øker sikkerheten med flere sifre i koden for å låse opp enheten.

ios-9-CODIGO-6-digitos-5

På den annen side, litt etter litt legger noen tjenester til støtte for Touch ID. Uten å gå lenger, lar PayPal allerede brukere autentisere identiteten sin via Touch ID på både iPhone og iPad. Neste får vi se flere detaljer om denne nye 6-sifrede koden som kommer på iOS 9-enheter i høst.

6-sifret iOS 9-låskode vil være mye sikrere

Når den endelige versjonen av iOS 9 slippes i høst, vil iPhone- og iPad-brukere måtte oppgradere til en ny 6-sifret PIN-kode eller låskode. Men ikke bekymre deg, siden Hvis du foretrekker å fortsette å ha en firesifret kode, kan du endre den igjen uten problemer, selv om det vil være vanskeligere å gjette seks sifre, både for hackere og for venner som tar mobilen din og prøver å sladre.

På denne måten, Med iOS 9 ønsker Apple å gjøre ting enda vanskeligere for programvare for cracking av passord. Og det er at med en million kombinasjoner i stedet for ti tusen vil det være mye vanskeligere å finne riktig kode.

ios-9-CODIGO-6-digitos-4

I iOS 8, den firesifrede låskoden Det er nødvendig for å kunne låse opp iPhone eller iPad i tilfelle problemer med Touch ID-sensoren eller når enheten startes på nytt. På den annen side, når denne koden er aktivert, brukes den også til å få tilgang til sikkerhetsinnstillinger der du kan endre fingeravtrykket eller selve koden i iOS-innstillingene.

Med iOS 9, den 6-sifrede låskoden vil være tilgjengelig for alle enheter som er kompatible med denne versjonen av systemet, om de har Touch ID eller ikke. Det vil være selve operativsystemet som inviterer brukeren til å konfigurere den nye 6-sifrede låskoden under aktiveringsprosessen i begynnelsen.

ios-9-codigo-6-digitos-2

Men saken stopper ikke der, siden iOS 9 ikke bare vil tilby brukeren å konfigurere en ny 6-sifret kode, men også Du kan velge mellom bruk av en alfanumerisk kombinasjon, den tradisjonelle firesifrede koden eller direkte ikke angi noe passord.

Fra mitt synspunkt synes jeg at dette nye trinnet som ble tatt av Apple med iOS 9 for å legge til ytterligere to sifre i låskoden, er ganske interessant. Både iPhone og iPad har blitt enheter der vi lagrer en stor mengde personlig informasjon (bilder, e-post …), så det skader aldri å beskytte det for å forhindre at noen får tilgang hvis det faller i gale hender.

Andre sikkerhetsforbedringer introdusert av Apple

I tillegg til iOS 6 6-sifret kode har Apple også gjort endringer i noe som gjør uautorisert tilgang til Apple ID-kontoer vanskeligere ved å legge til to-trinnsgodkjenning. Så når du logger deg på fra en ny nettleser eller legger til Apple ID til en enhet, vil en bekreftelseskode bli sendt til en annen av enhetene dine som du må angi for å fortsette.

ios-9-codigo-6-digitos-3

Til slutt, fra CultofMac, kommenterer de at Apple også vil øke sikkerheten til Watch med den første prøveversjonen av Watch OS 2 legge til en aktiveringslås. På denne måten, hvis ranet blir stjålet, vil det ikke være så lett å rengjøre og eliminere alt.