contadores Skip to content

iOS 9 vs. iOS 8: Hva er de viktigste forskjellene?

Med iOS 9 kunngjort på WWDC 2015 grunntonen i San Francisco av Apple, la oss se hva den nye versjonen av apple mobile operativsystem tilbyr, og sammenligne den med iOS 8. Mens iOS 8 kom med mange nye funksjoner, som er lagt til med hver Ny oppdatering, iOS 9 virker mer som en inkrementell oppdatering, selv om den også tilbyr sine nyheter og veldig interessant.

Men det er best å møte funksjonene i iOS 9 vs. iOS 8 og se hva som har endret seg med denne nye versjonen, eller hva vi vil finne om vi er vant til iOS 8.

En ny og forbedret Siri

En av de store forskjellene som du vil finne i iOS 9, er den virtuelle assistenten. Siri har fått en ansiktsløftning, med et mye mer fargerikt grensesnitt, men interiøret har også endret seg, å være det som interesserer oss.

ios-9-vs-ios-8-hovedforskjellene-2

I tillegg til det nye utseendet, kan Siri nå forstå et bredere spekter av brukerforespørsler, godt over hva det tilbyr med iOS 8. På konferansen brukte de noen mer komplekse kommandoer som Siri fra iOS 9 perfekt vil forstå: “Vis meg bildene mine. fra Utah i august i fjor ”,“ minne meg om å ha kaffen min på taket når jeg kommer inn i bilen min ”,“ ta på de beste sangene fra 1982 ”gjennom den nye Apple Music.

Det ser ut til at Siri til nå var en reaktiv assistent, men fra iOS 9 kan du være mer proaktiv i beslutningene dine.

Søk med Spotlight

Spotlight har også forbedret seg i iOS 9 og alt takket være nyhetene fra Siri, som nå kan vise appforslag, lokasjoner eller den spesifikke informasjonstiden som vises på hovedsiden for søkelyset.

ios-9-vs-ios-8-hovedforskjellene-3

En forbedring som ikke er i iOS 8 og vil være i iOS 9, er muligheten til å vise videoer i søkeresultater, som kan spilles uten å forlate Spotlight.

Apple betaler

Apple Pay har også fått et løft med iOS 9, men det er det fortsatt fremdeles bare kompatibel med iPhone 6 og 6 Plus. Apple Pay var allerede kompatibel i USA med et stort antall kredittkort, men med iOS 9 er denne listen utvidet og tjenesten vil bli lansert for brukere i Storbritannia.

ios-9-vs-ios-8-hovedforskjellene-4

Også Apple Pay presenterer “Passbook” i iOS 9, en ny lommebok for å lagre kreditt- og debetkort.

Forbedringer av kartprogrammer

Maps-applikasjonen hadde ikke store endringer med iOS 8, men i iOS 9 vil den motta noen forbedringer, for eksempel “Transits”. Kart viser nå transportinformasjon med t-bane, buss eller gå, med rutingsalternativer som Google Maps vil huske mye på grunn av sin enorme likhet.

ios-9-vs-ios-8-hovedforskjellene-5

Forbedret multitasking

IOS 8 multitasking-panelet viste forhåndsvisning av appen, men kanskje for stor. Nå I iOS 9 er denne delen forbedret, og forhåndsvisningen av applikasjonene vil bli vist, men på en mer visuell måte, stablet som om de var kort. Dette forbedrer søket etter en applikasjon som vi har åpne, enklere og raskere.

ios-9-vs-ios-8-hovedforskjellene-6

På den annen side, nå kan du jobbe med to applikasjoner som er åpne samtidig, og redusere og øke størrelsen på applikasjonene du har åpen i multitasking på iPad Air 2, noe du heller ikke finner i iOS 8.

Bedre batterilevetid på iOS 9

Dette er en av de kanskje mest interessante delene, siden det i iOS 8 ikke er noen batterisparingsmodus, noe som med iOS 9 har endret seg, Apple har introdusert en “lav strømmodus” som de hevder at den vil gi opptil tre ekstra timer på iOS 9 med normal bruk. I tillegg bekrefter de fra Cupertino at den niende versjonen av operativsystemet gir en ekstra time til alle enhetene som installerer den versjonen, sammenlignet med den forrige iOS 8-versjonen.

ios-9-vs-ios-8-hovedforskjellene-7

iOS 9 vil være kompatibel på de samme enhetene som iOS 8 og kommer antagelig til neste september for alle brukere, men ikke før de slipper en betaversjon. Som vi har hørt fra Techradar, OTA-installasjonen av iOS 9 vil bare ta opp 1,3 GB, som sammenlignet med 4,6 GB i iOS 8-versjonen, er reduksjonen ganske betydelig og velkommen, spesielt for enheter med mindre lagringsplass.

Du kan også være interessert i: Alt du trenger å vite om WWDC 2015