contadores Skip to content

IOS-brukere bruker WiFi mer enn Android-brukere

En fersk studie publisert mandag avslørte at iPhone-brukere i USA og Storbritannia er det mer sannsynlig å bruke WiFi for å koble seg til Internett enn Android-brukere.

I følge denne ComScore-studien bruker 71% av amerikanerne som har en iPhone WiFi for å koble seg regelmessig til Internett. I stedet synker denne prosentandelen til 32% når vi snakker om Android-brukere. I Storbritannia er disse prosentene høyere i begge tilfeller, med 87% for iOS og 57% for Android.

Ifølge analytikere skyldes forskjellen mellom de to landene dårlige dataplaner som mobiltelefonoperatører har i Storbritannia. På denne måten foretrekker brukere å nå et WiFi-punkt, i stedet for å koble seg til via 3G.

Med ankomsten av 4G-teknologi ser det dessuten ut til at alt tyder på at disse prosentene vil øke betraktelig, gitt at de første månedene av denne teknologien vil være preget av mistillit fra brukere. Også, sikkert 4G-dataplaner vil være dyrere enn dagens, noe som får mange brukere til å lure på om de skal koble seg umiddelbart eller vente på å nå et WiFi-tilgangspunkt.

Ved å analysere mobiltelefonoperatører i USA ser vi at AT&T-kunder bruker WiFi mest, takket være det faktum at selskapet tilbyr dem gratis tilgangspunkter i hele landet. I Storbritannia er Vodafone og Orange kunder derimot de viktigste WiFi-brukerne.

Og du, bruker du 3G-data for å koble til, selv om du har en WiFi i nærheten?