contadores Skip to content

iOS eller Android, hvilket av de to systemene er tryggere?

En fersk undersøkelse sikrer at iOS ikke er så trygg som de sier

Noe av det Apple og brukerne av produktene skryter av, er at det er det en av de sikreste plattformene for tiden på markedet, fra datamaskiner til mobile enheter. Noen mennesker tror imidlertid at selv om dette kan anses som sant, burde det ikke være så mye på grunn av operativsystemet, men snarere på eksterne faktorer, ikke-reelle sikkerhetsprosedyrer eller fordeler med operativsystemet. Men i hvilken grad er det sant?

Marble Security Labs har utført en studie som den nylig har publisert sammenligning av iOS med Android når det gjelder sikkerhet. Selskapet har snakket med Enterprise-brukere, som foretrekker å prioritere å holde firmafiler og informasjon sikker, noe som krever et høyere nivå av beskyttelse.

5-ting-iOS-lære-android

David Jevans, grunnlegger og direktør for Marble Security Labs, kommenterer at selskapet deler sine laboratorier til å møte opp mot 14 angrep som hovedsakelig er rettet mot mobile enheter og anser at bortsett fra å kontrollere distribusjonen av applikasjoner, Både iOS og Android har samme risikonivå for at din mobilsikkerhet blir påvirket.

iOS og Android er tydelige mål for hackere og malware

Hvis det er en ting vi kan være tydelige på, er at hvis en enhet eller et operativsystem lykkes blant brukere, vil det være mennesker med dårlige intensjoner som vil prøve å oppdage sårbarhetene deres og angripe. Både iOS og Android er det to store mål for hackere og malware eller skadelig programvare.

I denne forbindelse må vi fremheve Apple-applikasjonsbutikken, som har ganske streng søknads distribusjonskontroll, er overlegen Android. Fra Marble Security Labs sier de imidlertid at dette ikke betyr at iPhone, iPad og iPod Touch er utenfor rekkevidden til hackere, og at de ikke kan angripes.

samsung-iphone-5-tsunami-3

Og er det malware kan nå enheten vår for eksempel gjennom en tekstmelding eller av aktive soner kompromittert blant andre former.

Jailbreak øker risikoen for å få skadelige angrep på iDevice

Vi bør ikke glemme at selv om Jailbreak-prosessen gjør at mulighetene for å tilpasse iOS-enheten øker enormt, så gjør det også risiko for ondsinnede angrep. Fremfor alt fordi det åpner for muligheten for å installere uoffisielle applikasjoner som ikke har gått gjennom Apples filtre. Det amerikanske selskapet har advart brukere om disse risikoene ved flere anledninger og anbefaler alltid å ikke fange fengsel.

winocm-jailbreak-ios-7-1-iphone-4-2

Som de sier i AndroidAuthority er det en ting som er tydelig, og det er det Vi kan ikke stole på 100% av noe operativsystem For uansett om vi liker det eller ikke, har alle sårbarheter, og hackere klarer å oppdage dem.

Vi kan selvfølgelig ikke benekte at iOS mottar en mye lavere andel angrep enn Android, og til og med de ansvarlige for Android har noen ganger forsikret at operativsystemet ikke er opprettet for å være sikkert, men for å kunne tilpasses.

Tror du virkelig at Android er like trygt som iOS?

Bilder | Tecnologeek.es