contadores Skip to content

iOS fortsetter å dominere det mobile annonseringsmarkedet

Apples mobile operativsystem, iOS, får stadig mer andel i det mobile annonseringsmarkedet, ifølge det mobile reklamefirmaet. vélti. Selskapet har sett hvordan Apples andel har vokst fra 59% til 64% Mellom mai 2012 og mai 2013, med iPhone 5 som tok mange av inntrykkene. IPhone 5s andel økte med 7,4 prosentpoeng mellom mai i fjor og mai i år, og iPad la til ytterligere 3,7 prosentpoeng. Den andre siden av mynten er iPod, som har fått store tap.

iOS fortsetter å lede mobilannonsemarkedet og øke sin andel ytterligere

Et merkelig faktum er det iPhone generelt har ikke vokst mer og ikke mindre enn 15% takket være de eldre modellene, og bekrefter dermed bommen i salget av tidligere modeller. Det har også bidratt til å oppveie tap forårsaket av iPod Touch og iPad Mini.

Apples flerårige rival Samsung øker også andelen, men ikke i samme hastighet som Cupertino. Veltis folk spår store endringer i disse dataene de kommende månedene når forbrukerne venter på den nye iPhone-en, som trolig kommer i september-oktober.

iphone-5s2

På den annen side rapporterer selskapet også om a betydelig endring i selskapene som leverer mobil Internett-tjeneste til iPhones. Den dominerende AT&T mister dampen i Verizons favør. Sprint har i mellomtiden også mistet andelen siden mai 2012, og T-Mobile fortsetter å ha en veldig lav andel.

Veltis rapport bringer også dårlige nyheter for oss som ikke liker å se reklamen som gir så mange mobilapper i dag. I følge denne rapporten skifter annonsører sakte til større annonser og erstatter mindre. Annonsene på 350 × 250 og 728 × 90 piksler har gjennomgått en betydelig vekst, mens bruken av 320 × 50 annonser har gått ned, spesielt på iPhone. Jo større annonsene er, desto bedre vil de se ut på store skjermer på dagens smarttelefoner, eller i det minste er det slik annonsører tolker det.

Som Techcrunch kommenterer, er det å vinne den mobile reklamekarrieren nøkkelseier for Apple som fortsetter å utmerke seg i mobilapp-beregninger og inntektsgenerering, noe som er veldig viktig for utviklere. Hvis iOS tiltrekker utviklere, vil det også tiltrekke seg flere brukere fordi det vil ha applikasjoner som du ikke vil kunne finne på andre plattformer.

Hvordan ser du annonseringen av applikasjonene til iOS-enhetene dine? Lite eller mye? For irriterende eller kan det bæres? Fortell oss dine inntrykk.

All informasjon om iOS og Mac på iOSMac