contadores Skip to content

iOS i bilen, en veldig viktig funksjon for Apple

I går, under presentasjonen av de økonomiske resultatene fra det tredje skattekvartalet i Apple, ble administrerende direktør i Apple, Tim Cook, spurt om den neste funksjonen i iOS 7 og hvilken relevans det ville ha. Selvfølgelig spørsmålet som refererer til iOS-integrasjon med bilen, en funksjon som ble presentert i WWDC-keynote, men som ble stående i bakgrunnen.

Cook svarte at funksjonen skulle være “veldig viktig” og det iOS i bilen skulle bli en del av Apple-økosystemet, samt App Store, iTunes, iMessage eller Siri. Han uttalte også at det var noe som folk ba om, og at Apple kan tilby det på en unik måte og bedre enn noen andre. Ikke overraskende kalte han det “nøkkelelement

Apple kunne ha utarbeidet en flott plan for integrering av iOS-funksjonen i bilen

For å gi oss en ide om omfanget av denne nye funksjonen, er det slik Apple beskriver den på siden sin:

“IOS i bilen integrerer iOS-enheten din, så vel som dens erfaring, perfekt med kontrollsystemet ditt. Hvis kjøretøyet ditt er utstyrt med iOS i bilen, kan du koble til og samhandle med iPhone 5 ved hjelp av den innebygde skjermen i bilen eller med Siri Eyes Free. Nå kan du lettere og trygt ringe, få tilgang til musikken din, sende og motta meldinger, få veibeskrivelse og mye mer. Alt er designet slik at iPhone er fokusert på det du trenger, slik at du kan fokusere på veien. ”

ios7-bil

Noen biler har for tiden alle slags funksjoner integrert i forskjellige operativsystemer, fra BlackBerry QNX, gjennom Microsoft SYNC og mest sannsynlig snart. Android når også kjøretøyene. Imidlertid kan opplevelsen være veldig tyngende fordi alle disse funksjonene er nært knyttet til de originale maskinvareoppdateringene som selges med bilen.

Som godt indikert i iMore, hva Apple ønsker å gjøre er veldig annerledes, de ønsker å ta over skjermen, veilede brukeropplevelsen fra start til slutt. Dette vil utvilsomt medføre at når Apple oppdaterer iOS, eller hver gang en ny enhet kjøpes, iOS-opplevelsen i bilen vil bli oppdatert med det.

Vil det noen gang være en dag hvor iOS-systemet er til stede i alle biler? Mens vi venter på at det skal skje, ser vi for oss at Cupertino-folket må ha en viktig plan utarbeidet i samme retning.