contadores Skip to content

iOS kan lide en stor endring i år

En analytiker spår at Apple vil gjenoppbygge iOS for å jobbe med raskere prosessorer i år. Basert på alderen på operativsystemet og de personlige endringene som ble gjort i fjor, kan vi si at det ikke er noe dårlig spill.

iOS kunne blitt fullstendig fornyet i år

Det er mange spådommer i lufta om hva Apple kommer til å gjøre i 2013: en iWatch? En iTV? En billigere iPhone? Et notat fra en analytiker Jefferies Den inneholder mange av disse spådommene, men noen av selskapets trekk antyder at det som helt sikkert vil bli gjort i år er en fullstendig redesign av iOS, som vil gjøre at systemet kan fungere mye bedre på mobile enheter med kraftigere prosessorer.

I et notat til investorer sendt i dag, Peter Misekanalytiker Jefferies, indikerer følgende:

“Vi tror Apple planlegger å redesigne iOS for å bruke flere kjerner og kunne konkurrere bedre med Samsung. Vi tror at måten iOS vil jobbe med iCloud, gestkontroller og annonsering vil bli betydelig forbedret. “

Vi vet ikke nøyaktig hvilke endringer som kommer til iOS 7, men vi har funnet to store grunner til at Apple bestemmer seg for å gjøre en radikal endring.

Den første er at selv om iOS har gjennomgått seks nye utgivelser siden debuten i 2007, har ingen av dem betydd virkelig store endringer. Ankomsten av App Store i 2008 og Push-varsler i 2009 har vært de viktigste endringene som Apples operativsystem har gjennomgått. Selskapet har jobbet mye med konsistensen i systemet, og har gjort det veldig bra, men iOS ble utviklet i en tid da mobile prosessorer var mye tregere og mindre, og det er tydelig at det ble bygget med disse parametrene i tankene. . På et tidspunkt, som analytikeren påpeker, vil iOS måtte gjøre noen radikale endringer for å følge med på mobile prosessorer, som nå er mye raskere og mer i stand.

Den andre grunnen til å tro at endringen kunne komme i år er at frem til debuten til iOS 6, var utviklingen alltid rettet av den samme personen. Men Scott Forstall Han fikk sparken for noen måneder siden av Tim Cook, i teorien for kart-app-debakelen. Jeg tror imidlertid at dette tiltaket vil få konsekvenser i hele systemet og ikke bare på kartene. Både programvaren og ingeniørsiden har nå nye veiledere. Jony iv er nå ansvarlig for den menneskelige grensesnittgruppen, og Craig Federighi Han ble forfremmet til å lede ingeniørdelen av både iOS og OS X.

Normalt ønsker nye ledere å komme sterkt inn og gjøre store endringer. Men nå som konkurrenter og maskinvare fortsetter å forbedre seg dag for dag, kan det være det perfekte tidspunktet å gjøre det på.