iOS lagrer vedlagte filer fra slettede meldinger

Dette er litt rart. IOS har nylig blitt funnet å lagre slettede iMessages og SMS-vedlegg.

Programvaren lagrer alle vedlegg i bibliotek / SMS / vedlegg-katalogen, og når meldinger blir slettet, skal de også slettes i denne katalogen.

Men som mange brukere har påpekt, ser det ut til at det ikke er det. En bestemt bruker, i et søk for å finne ut nøyaktig hva lagringsplassen merket som “andre” på enheten sin fant han ut at den indikerte katalogen inneholdt tusenvis av undermapper med bilder som han var sikker på at han hadde slettet.

IOS ser ut til å lagre vedlegg om meldinger, selv om meldinger blir slettet i appen

Her har du en melding som denne brukeren skrev i Reddit i slutten av desember:

“I et annet forsøk på å finne ut nøyaktig hva som var merket ‘annet’ på datamaskinen min (som nettopp var det som tok mest plass), slettet jeg alt jeg hadde. Alle applikasjoner, musikk, bilder osv. … Jeg renset cachen til Safari, slettet alle tekstmeldinger og alle e-postkontoer.

Når du surfer på enheten med iExplorer, var det ingenting på den. Da jeg undersøkte sikkerhetskopien, så jeg en katalog som skilte seg ut: / Bibliotek / SMS / Vedlegg /. (kan også være / privat / var / mobil / Bibliotek / SMS / vedlegg eller / var / mobil / Bibliotek / SMS (vedlegg).

I denne katalogen hadde jeg tusenvis av undermapper som inneholder bilder som ble sendt eller mottatt, og dateres tilbake til min siste gjenoppretting av enheten. Det var alt. Ting jeg ikke hadde sett på måneder. Ting han hadde slettet for måneder siden. Jeg vet at jeg hadde slettet alle samtalene mine. Så hvorfor hadde du disse filene her? ”

Før du blir gal iClarified rapporterer at Apple rolig kunne ha løst dette tekniske problemet i den siste oppdateringen til iOS 6.1. Men fortsatt, for personer som har eldre firmwares på enhetene, kan dette utgjøre en sikkerhetsrisiko. Eller i det minste en plage på grunn av at den ekstra plassen blir brukt lurt.

Hva kan du gjøre med det? Jaibreak-brukere kan slette alle filene i denne katalogen ved å bruke SSH eller iFile. Du må bare gå på enheten din til katalogen / private / var / mobile / Library / SMS / Attachments og slette undermappene. Imidlertid må du være veldig forsiktig, dette kan komme i konflikt med andre applikasjoner.

Åpenbart, det er tryggest å gjøre en ren gjenoppretting til iOS 6.1, siden denne siste versjonen av operativsystemet ser ut til å løse dette problemet. Og selv om du ikke finner dette problemet, vil det heller ikke være en dårlig ide å utføre restaureringen, siden det ser ut til at Apple snart kan starte iOS 6.1.1, siden i denne fremtidige versjonen sannsynligvis vil de stenge utnyttelsen som bruker Evasi0n-verktøyet, så hvis gjenopprette når versjon 6.1.1 er utgitt, må du installere denne nye versjonen som mister Jailbreak.

Siste øyeblikk: For de som vil sjekke om dette problemet er løst med iOS 6.1, her er en rask manual for deg å se. Først identifiser du en mappe som inneholder et nylig iMessage-vedlegg ved hjelp av iFunBox-verktøyet, og skriv katalogen der den ligger. Gå deretter inn i Meldinger-applikasjonen og slett samtalen som har vedlegget nevnt over. Til slutt går du tilbake til iFunBox og navigerer til katalogen du har notert. Hvis du har iOS 6.1, burde mappen forsvunnet.