iOS og Android fortsetter å lede markedsandelen for smarttelefoner med 96,3%

Per i dag er det ingen nyhet for oss at iOS og Android fortsetter å representere størstedelen av markedsandelen av smarttelefoner. Begge operativsystemene er faktisk utbredt blant brukere over hele verden i siste kvartal 2014 utgjorde iOS og Android 96,3% av markedsandelen av smarttelefoner.

I begynnelsen av februar fortalte vi deg hvordan iPhone 6 har økt markedsandelen til iOS 8 på tre måneder i vårt land, der det dominerende systemet er Android. Og er det En av fordelene med Google-operativsystemet er at det er til stede i et veldig stort antall modeller fra forskjellige produsenter.

iOS-android-market-aksje-2

Imidlertid er ikke adopsjonsfrekvensen for de siste versjonene av begge systemer like rask. I januar så vi for eksempel hvordan iOS allerede var til stede i 68% av kompatible enheter, mens Android 5.0 Lollipop knapt når 0,1% adopsjonsfrekvens. Men det gjør ikke sammen utgjør de forskjellige versjonene av Android en stor prosentandel av den globale markedsandelen for smarttelefoner.

iOS og Android er de mest utbredte operativsystemene i verden

Den siste rapporten publisert av IDC-firmaet, smarttelefoner med iOS og Android fortsetter å dominere smarttelefonmarkedet og med en veldig bred margin, praktisk talt uoppnåelig av resten av konkurrerende systemer. Og er det summen av prosentandelen av iOS og Android representerer til sammen 96,3% av den globale markedsandelen for smarttelefoner i fjerde kvartal 2014.

Hver for seg, i dette kvartalet iOS representerte 14,8% av smarttelefoner, mens Android tok 81,5%. Som vi har sagt tidligere, skyldes denne store forskjellen mellom de to systemene at Google-operativsystemet er til stede i mange smarttelefoner fra forskjellige produsenter.

ios-android-markedsandel-3

Som du kan se er iOS og Android de tydelige dominerende i smarttelefonmarkedet, men det er også andre konkurrerende operativsystemer som Windos-telefon med 2,7%, BlackBerry med 0,4% og en kategori kalt “Andre” som representerer 0,6%.

iOS registrerer en svak økning, men er fortsatt langt fra Android

Fra iPhoneHacks påpeker du det iOS har opplevd en svak økning i de siste resultateneOg det er at som vi ser i IDC-grafen, solgte Apple 192,7 millioner iPhone i løpet av året. Rapporten antyder at dette løftet delvis skyldes det gode salget av iPhone 6 og 6 Plus.

ios-android-markedsandel-4

På den andre siden, I løpet av det siste året ble ikke mindre enn 1.059,3 millioner smarttelefoner med Android-operativsystem solgt., et virkelig stort antall. Så det er ikke overraskende at den har en markedsandel på 81,5% og at det er så stor forskjell med iOS, som bare er på iPhone.

Det er ikke tvil at iOS og Android vil fortsette å lede den globale markedsandelen for smarttelefonerDet er derfor det er interessant å se kampen som skal utføres med den tredje posisjonen av Windows Phone, BlackBerry og andre operativsystemer.