IOS-sikkerhet alltid over Android

IOS-sikkerhet alltid over Android

Det er ikke en nyhet iOS har alltid vært over Android når det kommer til sikkerhet. Det kan være fordi det er et lukket system, eller fordi Apple har gjort alvor av å lage et trygt operativsystem for sine brukere. Selv om det kan høres rart ut, krypteringen som fulgte med iOS 4 er overlegen hva vi kan finne i dag i Android 7.0, noe som tydelig antyder for oss at Google bør ta spørsmålet om OS-sikkerhet mer alvorlig

Fra Android Lollipop kan vi finne datakryptering i Google-operativsystemet, men det er ikke godt nok til å bli ansett som trygt.

Det kan interessere deg | Hvordan dra nytte av iOS 9-filbehandlere med Jailbreak

Overlegen datakryptering på iOS

kryptering sikkerhet apple rettferdighet

Krypteringssystemet til Android og iOS er basert på samme modell, som opprinnelig ble utgitt for datamaskiner. Selv om begge deler opprinnelse, administrerer imidlertid hver den lagrede informasjonen på en annen måte.

Vi anbefaler deg | App Store vil ikke godkjenne nye apper til jul

Apple har gjort en god jobb med å utvikle hvordan denne krypteringen fungerer. Mens i Android er passordene lagret i RAM-minnet til telefonen er startet på nytt – noe som ikke skjer veldig ofte- i Apple-systemet det som skjer, er at nøkkelen vår blir fjernet fra enheten når vi blokkerer denDette reduserer sårbarheten for eksterne angrep litt.

Så langt er det klart Apple bruker et smartere system som krypterer data individuelt, som hjelper hver utvikler med å bestemme hvordan de vil kryptere applikasjonen.

Kan iOS være mer sårbar for tyveri av informasjon?

risikere ulemper jailbreak

Hvis en hacker vil finne passordet til mobilen vår eller stjele noen av dataene som er i den, vil han lykkes. Avhengig av operativsystemet som offeret bruker, kan det selvfølgelig være mer eller mindre enkelt for ham.

Som vi kunne se tidligere, Android har et mindre sikkert a priori-system enn det som brukes av iOS. Kan imidlertid iOS være mer utsatt for datatyveri enn Googles system?

Svaret er nei. Hvis hackeren ønsker å skaffe en slags informasjon fra Android, kan de gjøre det – selv om mobilen må være forankret før -, de trenger bare at terminalen er slått på for å få data uten behov for passord. I iOS må imidlertid enheten slås på og også låses opp av brukeren.

Det kan interessere deg | Hei eple! La oss velge iOS-applikasjonene vi vil bruke

jailbreak fordeler ios frihet

Uten tvil er iOS et mer modent operativsystem enn Android innen sikkerhetsområdet.. Det er mange klager på den lille tilpasningen det er, og de få endringene som kan gjøres på enhetssystemet, men dette kan vise seg å være en fordel når vi snakker om sikkerheten til den gjennomsnittlige brukeren.

Visste du allerede dette? Legg igjen svaret i kommentarene!

Spor | Gratis Android