IPad 2 representerer bare 5% av iPad-salget, iPad Air fører 41%

IPad Air representerer 41% av den totale solgte iPad

Den siste iPad-modellen, Air, har blitt Apple-nettbrettet mer solgt i desember, ifølge forbrukerforskningsselskapet Consumer Intelligence Research Partners (CIRP).

Av det totale antall solgte nettbrett den siste desember-året, ledet Air rangeringen med en 41% av totalen. Den nest bestselgende var Mini med 25% av salget, den tredje iPad Mini Retina med 16%, og den fjerde og siste, iPad 2, som bare representerte 5% av alle solgte nettbrett.

Hvis vi vurderer salget av året 2012, kan vi se at iPad 2 allerede faller nesten i glemmeboken, siden det gikk fra å representere det året 27% av salget og nå er det neppe etterspurt.

ipad-air-vs-ipad-mini-retina

Det kan sies at iPad Air er toppselgeren for Apple-nettbrett

Fortsetter vi med sammenligningen med 2012, kan vi se at pre-Air-modellen, iPad 4, bare utgjorde 13% av det totale omsetningen, og nyere modell som eksisterte den gangen.

Det kan hende at det å ikke ha et mer innovativt design, som iPad Air, ikke skilte godt med de to, og folk foretrakk å spare penger og kjøp det billigste. På slutten av dagen er det mennesker som så lenge det slår seg til og går bra, ikke bryr seg hva enheten er “lastet” inni.

ipad-luft-mest-solgte-desember-2

IPad Mini overgår sin “bror” netthinne i salg

Som du kan lese fra forrige data, ble det i desember måned solgt flere iPad Mini enn modellen med Retina-skjerm. Vi kan være i en sak lik den som er beskrevet med 4 og 2, som folk kjøper for prisen og ikke for fordelene.

Men det kan også skyldes det faktum at siden de første øyeblikkene av salget, var det et lite problem med tilbudet av Mini Retina i butikkene, og det var nesten umulig oppgave å få tak i en av dem.

ipad-luft-mest-solgte-desember-3

Denne informasjonen viser oss at folk liker iPad Air og at de ikke hadde noe imot å betale mer for denne enheten for å gi en god gave i desember, slik de konkluderer med Macgasm.

Vi vil se for å se hva som skjer i fremtiden og mer med antatt ankomst av PRO. Vi vil avvente analyseselskapenes rapporter.