contadores Skip to content

IPad 5 og iPhone 5S kunne lages med LiquidMetal

Alle som følger ryktene rundt Apple, vet at det er noen som gjentar seg om og om igjen. For å gi noen få eksempler vises ryktet om en iPhone Mini hvert år, men aldri så sterkt som denne gangen. Også ryktet om innlemmelse av en NFC-brikke i iPhone gjentas, og vi har allerede sett det ved flere anledninger.

Nå samler kreftene ytterligere en av disse gjentakende ryktene. Det er snakk om muligheten for det Apple bruker LiquidMetal for produksjon av neste iPad 5 og iPhone 5S.

iphone-liquidmetal

Apple kunne bruke LiquidMetal i konstruksjonen av iPad 5 og iPhone 5S

Det er viktig å huske at Apple har utnyttelsesrettighetene for dette materialet, og at de virkelig er interessert i å bruke det slik de allerede har demonstrert ved flere anledninger. Det kanskje mest åpenbare beviset er at verktøyet for å fjerne SIM-kortet som Apple inkluderer med iPhone er laget av dette materialet, og at det også dukket opp et SIM-kortbrett som nylig ble bygget med dette materialet.

Til disse bevisene må vi legge til et patent som nylig er registrert av Crisol (et selskap dannet av Apple og LiquidMetal Technology). Dette patentet beskriver a prosess som gjør det mulig å produsere ark av dette materialet med en tykkelse mellom 0,1 mm og 25 mm og en bredde på opptil tre meter. Disse arkene kan brukes på hvilken som helst elektronisk enhet.

Det er sant at teknologien som er nødvendig for å bygge en mobil med LiquidMetal, har eksistert i årevis, og det beste beviset på dette er en modell fra Vertu fra 2004 som brukte den. Spørsmålet nå er om det nye patentet viser det teknologien har utviklet seg nok til å bygge enheter som en iPhone eller iPad ved å bruke LiquidMetal. Eksistensen av patentet viser at en fremstillingsmetode faktisk eksisterer i teorien, selv om patenter dessverre ikke alltid kan bli en realitet.

liquidmetal

IPhone 5S forventes utgitt i september, og sjansen er stor for at Apple allerede har startet produksjonen på enheten. Med tanke på lekkasjene vi har sett, virker det ikke så sannsynlig at enheten er laget av LiquidMetal, i det minste ikke helt.

Noe lignende skjer med iPad 5. Det forventes lansering neste høst, om noen måneder, så Apple burde allerede begynt å produsere eller i det minste være veldig nær å gjøre det.

Når de kommenterer PhoneArena, kan vi helt tro på det noen interne komponenter i de neste generasjonene av iPad og iPhone vil bli laget med dette materialet, men det virker usannsynlig at det ble brukt for hele enheten.

Det er ingen som benekter at det ville være gode nyheter for Apple å kunngjøre nye enheter laget av dette materialet, sterkere enn aluminium, selv om det ikke virker sannsynlig at dette vil skje med neste generasjons enheter. Kanskje i neste …