IPad 6-skjerm kan ha 30-40% mer pikktetthet

Når den nye modellen ennå ikke er introdusert, snakker allerede rykter om informasjon den sjette generasjonen av Apples 9,7-tommers nettbrett. Vi vet nesten alt om iPad 5 i løpet av noen uker etter den mulige presentasjonen, og alt tyder på at Apple denne gangen har fokusert på å fullstendig redesigne den, ved å anta et utseende som ligner på iPad Mini.

Selvfølgelig, utover den nye designen, vil iPad 5 inkorporere ny prosessor og oppdaterte komponenter til dagens teknologi. Hva med skjermen? For øyeblikket er det ingen indikasjoner som indikerer at Apple har introdusert nyheter i denne forbindelse, så er det vel den samme Retina-skjermen fra de siste 2 generasjonene.

ipad-5

Analytiker Ming-Chi Kuo sier at den 9,7-tommers iPad 6 vil inneholde 30-40% mer piksletetthet

Retina-skjermen på iPad er utmerket, og et av kjennetegnene på Apple-nettbrettet. Til tross for dette, er teknologien fremskritt med en veldig høy hastighet, og de av Cupertino vil måtte forbedre, før eller senere, det nåværende netthinnedisplayet. Hvordan kunne jeg gjøre det? I følge analytikeren, Ming-Chi Kuo, pikselbasert.

Kuo uttalte nettopp i en ny forskningsrapport at selskapet i 2014 ville lansere en ny 6. generasjons iPad med en merkbar forbedring på skjermen, ikke mer og ikke mindre enn en økning på 30-40% i piksletetthet.

ipad-netthinne

Som du vet er pixeltetthet en av nøkkelfaktorene i en hvilken som helst skjerm med nåværende enheter. Selv om Apple hevdet at det menneskelige øyet ikke kunne skille seg utover Retina-skjermen, ville denne rapporten sterkt kolliderte med disse uttalelsene.

Tredje generasjon iPad Mini ville ikke innlemme den samme økningen i pikktetthet som iPad 6

I etterforskningsrapporten tør Kuo også gjøre anslag på iPad Mini 3. I følge analytikeren vil Apple presentere andre generasjon av minitabletten under presentasjonen i oktober, og ja, den vil endelig innlemme Retina-skjermen.

ipad-mini-netthinne

Som nevnt på MacRumors, ville imidlertid 3. generasjon iPad Mini ikke øke økningen i piksletettheten, slik dens større navnebror ville gjort. I følge Kuo-rapporten vil vi derfor i 2014 igjen ha en differensiering mellom iPad og Mini skjermoppløsning.

Hva synes du om denne nyheten? Anser du en økning i pikktetthet som viktig?