contadores Skip to content

iPad Air 2: Lekkende bilder fra en kraftigere A8X-brikke- og berørings-ID

Bilder viser den nye A8X-brikken og Touch ID som vil være en del av iPad Air 2

Nedtellingen har allerede startet for neste torsdags hendelse, og ettersom mindre tid er igjen, vises ryktene sterkere. Det siste som kom fram er bilder av hva som vil være Apples A8X-brikke som vil være en del av iPad Air 2 og at den tilsynelatende er kraftigere enn iPhone 6 og 6 Plus. Også, Touch ID er også avslørt, fingeravtrykssensoren som vil være en del av den nye generasjonen av nettbrettet.

Disse bildene viser disse påståtte reelle deler av Air 2 og har blitt utgitt på nytt av bloggen apple.club.tw, hvor Vi kan se et komplett hovedkort, så vel som delen for Hjem-knappen, skjermdekselet og volumkontrollen.

ipad-air-2-a8x-touch-id-5

Ved første øyekast avslører ikke det nye styret for iPad Air 2 noe nytt, men etter å ha gjort en fargejustering i bildet ser det ut til at det ville være en nyhet som vi ikke forventet. Vi snakker om A8X-brikken, en kraftigere versjon enn den nåværende A8-brikken som er integrert i iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

IPad Air 2 ville ha den nye A8X-brikken

Hvis vi ser tilbake, ser vi hvordan den originale Air har A7-brikkeprosessoren, den samme som den som ble brukt på iPhone 5s. Når det gjelder Air 2 ser det imidlertid ut til at alt tyder på at selskapet vil velge en kraftigere prosessor, som vil være den nye A8X-brikken. I tilfelle dette stemmer, Apples trend til å introdusere kraftigere prosessorer i sine nettbrett ville bli bekreftet.

I 2012 så vi allerede hvordan både iPad 3 presentert på begynnelsen av året og iPad Retina presentert på slutten av året hadde henholdsvis A5X og A6X chips. Dette var ikke annet enn varianter av A5- og A6-brikkene som inkluderer en sterkere GPU for bedre ytelse innen spill og den generelle spillopplevelsen.

ipad-air-2-a8x-touch-id-3

Den nye A8-brikken i iPhone 6 og 6 Plus er en ganske kraftig prosessor, men A8X-varianten vil la iPad være i forkant når det gjelder ytelse sammenlignet med iPhone, noe som ikke skjedde på et par år.

På den annen side har det vært snakk om muligheten for at Apple jobber for å få Air 2 til å tilby mer grafikkbehandling enn iPhoneOg hvis vi legger til en skjerm med en høyere oppløsning enn de nåværende 2.048 × 1.536 piksler, høres ikke ideen om A8X-brikken så langt ut.

ipad-air-2-a8x-touch-id-4

Også, A8X-brikken fungerer sammen med et 2 GB RAM-minne, som allerede ved andre anledninger har blitt ryktet om at det vil være en del av den nye 9,7-tommers nettbrettet til selskapet, og som vil tjene til å vike for den multitasking delte skjermmodusen som vil bli inkludert i fremtidige oppdateringer av iOS 8.

Touch ID-sensoren ser også ut på bildene

På den annen side har det også blitt sett på disse bildene Den påståtte Touch ID-fingeravtrykssensoren som kommer på iPad Air 2 og nesten helt sikkert også iPad Mini 3.

På bildet vi ser Hjem-knapp med ring i rustfritt stål rundt som vi finner i iPhone 5s og den nye iPhone 6. På denne måten ville Apple matche linjen med mobile enheter ved å bringe Touch ID til alle sine nye enheter.

ipad-luft-2-a8x-touch-id-6

Endelig fra 9to5Mac show den nye volumkontrollen på denne nettbrettet, selv om knappen for å dempe enheten ikke vil vises på bildet.

Vil disse komponentene være en del av Air 2? Vi har bare tre dager igjen til å svare på spørsmål på Keynote 16. oktober.