contadores Skip to content

iPad Air 2 mot Galaxy Tab S 10.5 – Videosammenligning

Oppdag forskjellene på iPad Air 2 og Galaxy Tab S 10.5 i en ny video

For omtrent en måned siden fortalte vi deg allerede om de viktigste egenskapene til disse to nettbrettene, to flotte modeller som i dag konkurrerer i markedet. IPad Air 2 har bare vært med i noen uker og Takket være denne videoen som vi bringer deg i dag, kan vi se mer detaljert hvordan den skiller seg fra Galaxy Tab S 10.5, noe av det mest komplette som vi kan finne med Android-operativsystemet.

Sammenligninger kan være veldig nyttige, spesielt når vi tenker å kjøpe en ny enhet og er i tvil om hvilken som passer best for våre behov, ettersom markedet blir stadig mer mettet. Det er interessant å se forskjellene gjennom data og bilder, men mange ganger er det detaljer som er mye bedre verdsatt i videoene..

ipad-air-2-galaxy-tab-s-10-5-5

Derfor gir vi deg dagens sammenligning denne sammenligningen av iPad Air 2 og Galaxy Tab S 10.5 i video, gjennom hvilken vi kan se mye bedre kvaliteten på kameraene deres, bildet som tilbys av skjermen eller flyt av operativsystemet, blant annet. Hvilken av de to er bedre?

Hovedfunksjonene til iPad Air 2 og Galaxy Tab S 10.5

skjerm

Kvaliteten på skjermen er en av de tingene de fleste brukere ser på i dag. I denne forbindelse integrerer den nye iPad et 9,7-tommers IPS-panel med Retina-teknologi, 2.048x.1536 piksler med oppløsning og en tetthet på 264 piksler per tomme. For hans del, Galaxy Tab S 10.5 har en 10,5-tommers Super AMOLED-skjerm med 2.560 × 1.600 piksler oppløsning og en tetthet på 288 piksler per tomme.

ipad-luft-2-Galaxy-tab-s-10-5-4

Samsung-nettbrettets oppløsning og tetthet er høyere, noe som gjør at den tilbyr veldig god kvalitet. I tillegg kan det sees at fargene har høyere lysstyrke og metning. Dette betyr ikke at iPad Air 2 er dårlig, den er mer, den tilbyr en veldig god kvalitet, flott skarphet og livlige farger, men uten å synde fra overflødig metning.

Kamera og lyd

På nettbrett bryr brukerne kanskje ikke så mye om kvaliteten på kameraet som på smarttelefoner, men det er også noe de tar hensyn til. I denne videoen, publisert av MW Technology på YouTube-kanalen deres, sier de det begge enhetene har et 8 megapikslers hovedkamera som kan ta opp i FullHD på 1080p. På den annen side har iPad Air 2 et kamera på 1,2 megapiksler foran sammenlignet med 2,1 megapiksler som på Samsung-nettbrettet.

Like etter minutt tre ser vi en reell sammenligning av disse kameraene der vi ser hvordan sensorer valgt av Apple har en tendens til å gi et bilde med varmere toner, mens Galaxy Tab S 10.5 er kulere. Det er verdt å merke seg at Hovedkameraet til den nye iPad gir bedre kvalitet takket være bildestabilisering og under lite lysforhold gir den litt mer detalj.

På den annen side understreker det også lydkvaliteten som tilbys av høyttalerne på begge enhetene med en annen ekte test (minutt 9:50 omtrent). På dette tidspunktet er iPad Air 2 langt overlegen konkurrenten.

Operativsystem

De to nettbrettene har forskjellige operativsystemer. IPad Air 2 ledsages av iOS 8, som tilbyr en flott opplevelse av bruk og flytbarhet når det gjelder å gjøre noen handlinger. Galaxy Tab S 10.5 er på sin side ledsaget av Android 4.4 KitKat med TouchWiz, tilpasningslaget til sørkoreaneren.

ipad-luft-2-Galaxy-tab-s-10-5-3

En av fordelene med Samsung-nettbrettet er at den har veldig interessante funksjoner som ekte multitasking.Men enheten til det amerikanske selskapet overgår det i ytelse og flyt. Selv om iOS har et mye enklere grensesnitt, Android med TouchWiz har mange flere funksjoner, men noen ganger er den mye “tyngre” når du gjør visse oppgaver.

Prosessor og minne

Galaxy Tab S 10.5 er en Octa-kjerne bestående av to firekjerneprosessorer hver: en Firekjernes Cortex A15 ved 1,9 GHz og en Firekjernen Cortex A7 ved 1,7 GHz. Den har også en 3 GB RAM og en Adreno 330 GPU. Apple-nettbrettet integrerer i mellomtiden A8X-brikken med 64-biters arkitektur, en oppgradert versjon av A8 med tre kjerner som opererer med en frekvens på 1,5 GHz, M8 bevegelseskoprocessor og 2 GB RAM.

Som vi alltid sier, at det å ha de kraftigste komponentene betyr ikke alltid at det gir bedre ytelse. I videoen gjør de i tillegg en liten test som viser det iPad Air 2 er overlegen Samsung-nettbrettet og tilbyr høyere ytelse med en trekjerneprosessor og mindre RAM enn dens rival med åtte kjerner og 1 GB mer RAM.

ipad-luft-2-Galaxy-tab-s-10-5-2

Design og dimensjoner

Her finner vi også store forskjeller. Samsung-modellen var den tynneste da den traff markedet for noen måneder siden på 6,6 millimeter, men Apple snappet tronen med den nye 9,7-tommers modellen på bare 6,1 millimeter tykk.

ipad-luft-2-Galaxy-tab-s-10-5-6

Materialet som brukes gjør også en forskjell: Mens Galaxy Tab S 10.5 har et plastisk bakskall, er iPad Air 2 laget av anodisert aluminium., som gir den enda mer letthet og en kvalitetsfinish. Uunngåelig har Samsung en litt høyere samlede dimensjoner, noe helt logisk med tanke på at skjermen er nesten en tomme større.

Endelig, som vi ser i MX Technology-videoen, er iPad Air 2 mer ment å brukes vertikalt, mens Sør-Korea velger å bruke landskap, bare se på plasseringen til de respektive knappene og kameraene.

Hvilke av de to nettbrettene virker mer interessant for deg? Hvilken av de to vil du velge?