iPad Air 2 og iPad Mini Retina 2. mai når slutten av 2014

Apple kunne lansere de nye versjonene av iPad Air og iPad Mini Retina i år

Apple kunne presentere nye versjoner av den nåværende iPad Air og Mini Retina i løpet av dette året 2014. Disse vil komme med noen forbedringer som vil forbedre egenskapene til begge enhetene betydelig, for eksempel en ny og kraftig prosessor, Touch ID fingeravtrykkleser, et forbedret kamera, blant andre.

I tillegg til disse oppdateringene er det også snakk om et mulig større nettbrett, som har blitt kalt iPad PRO, selv om vi ikke vet om dette vil være navnet som endelig vil få mest sannsynlig iPad med 12,9-tommers skjerm.

Dermed ga den kjente analytikeren Ming-Chi Kuo fra KGI Securites nylig ut en ny rapport som beskriver noen av nyhetene som den nye iPhone 6 sannsynligvis vil bringe. I den samme rapporten har han også detaljert noen funksjoner som kan bringe den nye iPad Air og iPad Mini Retina.

ipad-air-2-ipad-mini-retina-2-arrive-end-2014-2

Trykk på ID

Apple la til en fingeravtrykkleser, Touch ID, til den nåværende iPhone 5-en i 2013, og etter å ha fikset noen problemer med leseridentifikasjonen med iOS 7.1, virker Touch ID klar til å gi spranget til andre enheter. Så på denne måten Apple kunne lansere de første nettbrettene med fingeravtrykssensor med ankomsten av de nye generasjonene iPad Air og Mini Retina.

Ny utgivelsesdato for iPad Air

Apple endret lanseringsdatoen for nettbrettene i 2013, etter å ha lansert iPad 4 i 2012 midt på året, noen måneder etter lanseringen av iPad 3.

ipad-air-2-ipad-mini-retina-2-arrive-end-2014-3

Kuo mener det Apple planlegger å lansere en iPad Air 2 hvis lansering kunne skje høsten 2014. Imidlertid forsikrer Kuo at epleselskapet har til hensikt å selge så mange iPad Airs som mulig før november, så vi forventer ikke ankomsten av den nye Air før den datoen, kl. samme som lanseringen av den nye versjonen av Mini.

Kamera og prosessor

Tilsynelatende forbereder Apple en ny prosessor, A8, som vil ha store forbedringer i forhold til forgjengeren og til og med, som vi sa nylig, det kan være 20 nanometer.

Når det gjelder kameraet, antas det at den nye iPad Air 2 og Mini Retina 2 kommer med et 8-megapikselkamera, men med en bemerkelsesverdig forbedret sensor, akkurat som iPhone 6.

ipad-air-2-ipad-mini-retina-2-arrive-end-2014-4

IPad Mini Retina 2 kan senke prisen

I følge Kuo-rapporten kunne den nye iPad Mini Retina 2-modellen komme med en betydelig reduksjon i pris. Hvis dette endelig skjedde, vet vi ikke hva Apple kommer til å gjøre med nåværende generasjoner. Kanskje det ville være fornuftig å se en lavpris Mini som vil konkurrere direkte med Nexus 7.

Design

Når det gjelder utformingen av den nye iPad Air og Mini Retina, ingen store endringer forventes mildest sagt. Apple introduserte en ny design på sine nettbrett i fjor og med ankomsten av Mini, så det var ikke forventet at designen ville bli endret på så kort tid.

ipad-air-2-ipad-mini-retina-2-arrive-end-2014-6

Til slutt, ifølge hva gutta fra Gottamobile forteller oss, sier Kuo i sin rapport at forventer ikke at 12,9-tommers iPad Pro endelig kommer i år. Han sier at merkevaren jobber med det og målretter det nye apparatet mot profesjonelle kunder og store selskaper.

Tror du det er nødvendig for Apple å lansere de nye versjonene av iPad Air og Mini Retina i år?