contadores Skip to content

iPad Air mot Samsung Galaxy Note 10.1- Sammenlignende

Vi sammenligner to toppnivå-nettbrett: iPad Air og Samsung Galaxy Note 10.1

I dag gir vi deg en annen interessant sammenligning mellom iPad Air og Samsungs siste innsats innen nettbrett: Samsung Galaxy Note 10.1. Det er ingen tvil om at iPad Air kommer til å være rival til å slå til Apple bestemmer seg for å lansere en ny modell, så la oss se på hvilke punkter eplebrettet kan vakle sammenlignet med konkurransen.

skjerm

Skjermen som tilbys av Galaxy Note 10.1 er en av de beste vi kan finne i dag, som sin 10-tommers panel oppnår en oppløsning på 2560 × 1600 piksler. I tillegg er piksletettheten også veldig bemerkelsesverdig, verken mer eller mindre enn 299 ppm.

Motsatt har vi iPad Air med den fantastiske 9,7-tommers retina-skjermen som har en oppløsning på 2048 × 1536 og en tetthet på 264 piksler per tomme. Selv om iPad Air-skjermen ikke kan konkurrere i form av piksler mot den i Galaxy Note 10.1, er fargegjengivelsen på Apple-enheten mer tro mot virkeligheten enn det vi finner på Notatet.

ipad-air-galaxy-note-10-1

Materialer og design

Galaxy Note 10.1 tar i bruk det nyeste designet som Samsung har ønsket å gi til det suksessrike Note-spekteret. OGn baksiden av nettbrettet finner vi en overflate som simulerer skinnselv om det faktisk er en spesiell type plast. Foreningen av plast og “hud” er imidlertid noe som ikke passer særlig godt i en enhet med disse dimensjonene, noe som gjør at grepet og berøringen ikke er det vi forventer av en nettbrett på dette nivået.

I stedet vedtar iPad Air intelligent designen som ble lansert av iPad Mini, med karosseri av aluminium og avfasede kanter som gir et elegant preg på enheten.

galaxy-note-10-1

Når det gjelder vekten til begge enhetene, er det også veldig tydelig hvem som fremdeles er designkonger i bransjen. Apple har klart å produsere et 9,7-tommers nettbrett med et aluminiumskropp veier bare 469 gram (WiFi-modell). På den annen side når Note 10.1 og dens blanding av plast og lær 540 gram.

prosessor

Galaxy Note 10.1 har et hjerteinfarkt tekniske spesifikasjoner. For det første har vi det en firekjerneprosessor på 1,9 GHz, 3 GB RAM og et 8220 mAh-batteri. Alt dette gjør at resultatene oppnådd i Geekbench er 2871 poeng, en skikkelig skandal.

I sin tur har iPad Air en 64-biters A7 dual-core prosessor, den første som vi kan finne på et nettbrett med denne funksjonen. Når det gjelder RAM, inkluderer Apple-nettbrettet en “knapp” GB. Resultatene oppnådd i testene er litt under note 10.1, ca 2696 poeng.

ipad-air-2

Når man legger spesifikasjoner til side, må det sies at graden av optimalisering av iPad Air kan ikke sammenlignes med den i Note 10.1, faktum som forårsaker at den første i praksis muligens er overlegen den andre.

Lagringsalternativer

Samsung-nettbrettet tilbyr oss en god katalog med lagringsalternativer for å velge det som best passer våre behov: 16, 32 og 64 GB. I tillegg kan vi også utvide den plassen gjennom en microSD opp til 64 GB.

Til tross for det gode tilbudet fra Note 10.1, forbedrer iPad Air sin katalog ved å legge til et alternativ til: 16, 32, 64 og 128 GB. I dette tilfellet vil vi selvfølgelig ikke kunne utvide lagringen gjennom en ekstern enhet.

galakse-note-10-1-2

Operativsystem

Galaxy Note 10.1 har en av de nyeste versjonene av Android, spesifikt 4.3 Jelly Bean, med alt det innebærer: widgeter, omfattende tilpasningsalternativer, osv … Men hvis det er en virkelig bemerkelsesverdig funksjon, er detMuligheten for å kunne kjøre to applikasjoner samtidig på samme skjerm.

På den annen side har vi iPad Air sammen med den fornyede iOS 7, som lar oss gjøre mye mer med enheten vår. Vi har selvfølgelig også App Store, den største app-butikken på markedet og der vi finner et stort antall apper som er spesielt tilpasset vår iPad.

ipad-air

Pris

Samsung-nettbrettet finner du fra 499 € på 16 GB-modellen. For første gang i sammenligningene våre fant vi et nettbrett med en pris som er høyere enn Apples iPad Air, som er tilgjengelig fra € 479 på 16 GB-modellen.

Det er ingen tvil om at fordelene ved note 10.1 er tatt med i beregningen, men det er i det minste risikabelt å fikse en markedspris som overstiger iPad Air, siden dette er det mest populære nettbrettet for øyeblikket. Vil dette trekket lønne seg?

ipad-air-space-grey

Hvilken av de to beholder du? IPad Air eller Samsung Galaxy Note 10.1?