iPad Air vs.  MacBook Air som er best for meg?

iPad Air vs. MacBook Air som er best for meg?

Med presentasjonen av Air forrige uke har Apple allerede gjort det to helt forskjellige produkter med blandede egenskaper: letthet, enkelhet og tynnhet. Dette er noen av attributtene som både MacBook Air og iPad Air har. Men hvilken enhet å kjøpe? Hvilken er bedre egnet eller mer interessant for meg?

Fra iPadizate ønsker vi å hjelpe deg med denne avgjørelsen, og her er en komplett analyse som kan være veldig nyttig hvis du fortsatt har spørsmål.

MacBook Air eller iPad Air? Vi hjelper deg med å bestemme

Pris

Prisene-ipad-luft-macbook-air

IPad Air har en lavere pris som varierer avhengig av lagringskapasitet eller type tilkobling som vi velger. Vi tar utgangspunkt i en pris på € 479 hvor vi vil skaffe et meget kapabelt utstyr med 16 GB lagringskapasitet og WIFI-tilkobling. Andre alternativer er:

  • 32 GB WIFI: € 569.
  • 64 GB WIFI: € 659.
  • 128 GB WIFI: € 749.
  • 16 GB WIFI + LTE: € 599.
  • 32 GB WIFI + LTE: € 689.
  • 64 GB WIFI + LTE: € 779.
  • 128 GB WIFI + LTE: € 869.

På den annen side er MacBook Air litt dyrere, men den har mye mer lagringskapasitet. Når det gjelder Apple bærbar PC, ville vi starte til en pris av € 1.029 for en 11-tommers MacBook Air med 128 GB kapasitet. Avhengig av konfigurasjonen vi velger, vil prisen øke. Med den kraftigste konfigurasjonen vil ikke prisen på Macen overstige € 1.879.

Hvis vi bare ser på prisen, iPad Air er det rimeligste alternativet, siden forskjellen mellom de to produktene, med deres maksimale konfigurasjon, er nesten € 1 000. Det er imidlertid nødvendig å vite mer data før du bestemmer hvilket produkt som er dyrt og hvilket som er billig.

Skjerm og oppløsning

camaras-ipad-air

IPad Air-skjermen er en 9,7-tommers IPS-panel med en oppløsning på 2048 × 1536 piksler, med en pikseltetthet per tomme på 264. Retina-skjermen har i noen tid vært av imponerende kvalitet. Som vi allerede vet er det følbarhet, og vi trenger ikke styluser eller eksternt tilbehør for å samhandle perfekt med det.

MacBook Air-skjermen er tilgjengelig i to størrelser, 11 og 13 tommer. Respektivt har hver skjerm en oppløsning på 1 366 × 768 piksler og 1440 x 900 piksler. Denne oppløsningen er ganske langt fra iPad fordi den ikke er en netthinneskjerm, men den ser også veldig bra ut. Det er ikke taktil og for å samhandle med det har vi et tastatur og en styreflate.

IPad Air vinner også i denne delen, som med lavere pris gir en høyere skjermkvalitet. Imidlertid kan størrelsen på MacBook Air være en stor fordel for hvilken bruk.

prosessor

chip-a7-apple

IPad Airs prosessor er en 64-biters arkitekturbrikke kalt A7. Den er produsert av Samsung og har en prosessor beregnet på å samle inn data fra akselerometeret. Hvis den fungerer på samme måte som iPhone 5s, vil denne prosessoren faktisk være omtrent 30% raskere enn forrige modell. Vi har ikke data fra Airs RAM, men det vil være mellom 1 GB og 2 GB på det meste.

MacBook Air-prosessoren er en Intel Haswell designet for å redusere batteriforbruket dramatisk uten at det går ut over ytelsen. Gjennom konfigurasjonen, på kjøpstidspunktet, kan vi velge mellom prosessorer fra en Core i5 med en hastighet på 2,66 GHz til en Core i7 på 3,3 GHz. På den annen side kommer RAM fra MacBook Air standard med 4 GB, og du kan velge å montere 8 GB som ekstrautstyr.

Her slår MacBook Air iPad som den den bærbare datamaskinen er designet for alle slags bruksområder og applikasjoner som vanligvis trenger mye ressurser. Imidlertid betaler styrke, så du bør vurdere dine behov før du betaler for mye for noe du ikke virkelig vil dra nytte av.

Batteri

macbook-air-bateria

IPad Air-batteriet er redusert og lettet for å tilpasse det til de nye og elegante formene på iPad Air. Imidlertid har varigheten ikke mistet styrken. I Apple lover omtrent ti timers autonomi, som vanligvis er sanne.

På den annen side, med Haswell-prosessorer og Mavericks-integrasjon, 11 ″ MacBook Air-batteriet varer omtrent 9 timer og 13 ″ MacBook Air-batteriet varer opptil 12 timer. Uten tvil er det en bestialitet.

Både iPad Air og MacBook Air forsvarer seg veldig godt. Hvis du må være hjemmefra i mange timer, vil du ikke gå glipp av laderen din. Vi vurderer et slips i denne forbindelse.

Tilkobling og tilbehør

ipad-støtte-tastatur

IPad Air har dual band WiFi (802.11n) -tilkobling med MIMO-teknologi, og hvis du betaler for det, LTE-tilkobling. Den har også Bluetooth 4.0. Den har også Lynkabelen som vi kan koble til noe tilbehør gjennom.

MacBook Air har to USB 3.0-porter, to Thunderbolt-porter for høyhastighets dataoverføring og HDMI-utgang. Den har også WiFi (802.11ac) og Bluetooth 4.0.

I denne delen skiller MacBook Air seg også ut, som med flere utganger og bedre WiFi-tilkobling raskere enn iPad Air. For folk som jobber utenfor hjemmet og uten mulighet for å koble seg til et WiFi-nettverk, er LTE på nettbrettet et poeng i deres favør.

Operativsystem

osx_mavericks_1

Operativsystemet iPad Air er det elskede, og hatede, iOS 7. Dette spesialdesignet for å fungere på enheter med A7-prosessor, som opplevelsen av bruk vil være helt hyggelig.

OS X Mavericks er operativsystemet som MacBook Air eier. Den er spesialdesignet for Haswell-prosessorer og Det vil få den bærbare datamaskinen til å fly uten å bruke lite energi. I tillegg vil multiskjermstøtten være noe du setter pris på hvis du er en profesjonell.

Mac-operativsystemets lange historie gir MacBook Air en liten fordel her. Mappeadministrasjon ved bruk av faner og farger, støtte på flere skjermer, og hvor bra det fungerer på eldre enheter, gjør redesignet til iOS 7 ikke nok til å slå.

applikasjoner

app-store

eksistere mer enn 475 000 applikasjoner for iPad Air, slik at vi kan utføre nesten alle aktiviteter vi trenger uten å savne en datamaskin hjemme. Du trenger bare å søke i App Store etter applikasjonen du trenger, og på et øyeblikk vil du få den lastet ned.

MacBook Air har et operativsystem med 10 års erfaring, og dette er tydelig i antall applikasjoner som er tilgjengelige. Mange av disse applikasjonene er tilgjengelige for Apple-bærbare datamaskiner, men ikke for nettbrettet. Et godt eksempel er Microsoft Office, som for øyeblikket ikke er tilgjengelig for iPad.

Selv om det alltid er perfekte erstatninger på iPad Air for applikasjonene du bruker på Mac, er sannheten det Hvis du er en profesjonell eller bruker kraftige redigeringsverktøy, trenger du en MacBook Air for å få mest mulig ut av dem.

konklusjoner

MacBook Air vinner kampen mot iPad Air, men avhengig av dine behov og hvordan du bruker den, kan du kanskje ikke rettferdiggjøre fordelene.

ipad-luft-omriss

IPad Air er den perfekte enheten for brukere som ikke vet mye om datamaskiner, som ikke trenger veldig kraftige applikasjoner eller som har et strammere budsjett. På grunn av de mange prisene som Air-linjen har, er det praktisk talt en pris for hvert segment av mennesker.

Med ulemper MacBook Air kan være både en datamaskin for jobb og en kraftig datamaskin for bruk hjemme. Ved å investere litt mer penger vil vi ha en bærbar datamaskin med perfekt vekt og dimensjoner for å ta den med overalt, og når vi kommer hjem vil den svare som en mester som en hoveddatamaskin, spesielt hvis bruken vi gir det er å surfe på Internett, få tilgang til sosiale nettverk og Lignende.

Jeg har personlig en MacBook Air og en Mini og Jeg anser at Apple-nettbrettet ikke er en erstatning for datamaskinen min, men hvis det perfekte komplementet. Og du, vil du kjøpe en MacBook Air eller en iPad Air? Hva er mest nyttig for deg på daglig basis?