IPad-en er enhver annonsørs drøm

I følge data fra den mobile annonseplattformen MoPub, iPad viser seg å være den mest populære enheten for å vise mobilannonser, enda mer enn iPhone. Grunnen? Det har en ekstremt høy klikkfrekvens, det vil si at når folk ser annonser på nettbrettet, klikker de vanligvis veldig ofte på det (oftere i det minste enn på andre enheter).

IPad-brukere demonstrerer at Apple-enheten er det perfekte mediet for enhver annonsør

På grunn av den høye klikkfrekvensen, annonser på nettbrettet de er også de dyresteMen det er en pris verdt å betale for annonsører.

MoPub viser data som indikerer at iPad-annonser hadde en CTR (klikkfrekvens) på 1,7% i løpet av første halvdel av desember, og steg til 2,2% de første 7 dagene av januar. Til sammenligning hadde iPhone bare 1,2% i løpet av første halvdel av desember og 1,5% i løpet av årets første uke.

Selv om iPad har den høyeste klikkfrekvensen, er prisene generelt høyere på iOS-enheter. Android-telefoner har bare 1,0% i desember og 1,1% i januar.

Elain Szu, direktør for produktmarkedsføring for MoPub, forklarer hvorfor nettbrettet har blitt den beste enheten å annonsere på: “Annonsene blir sett på nettbrettet nesten som på skrivebordet”. Dette skyldes selvfølgelig skjermstørrelsen.

Som de forklarer i TechcrunchIPadens større skjermstørrelse lar annonsører enkelt skreddersy desktop annonseringsstrategier til nettbrettet. Det er ikke nødvendig å gjenskape design på grunn av plassbegrensninger, akkurat som de skal med smarttelefoner.

MoPub Den har også en popularitetsindeks for å måle hvor mange tilbud selskapet får for hver annonsespalte, og disse dataene viser at annonsører kjøper flere steder på Apple-dingsen. Enheten hadde en popularitetsvurdering på 5,3 i løpet av det siste kvartalet 2012, mens iPhone bare hadde en popularitet på 5,0.

I økonomiske termer har iPad en effektiv kostnad for tusenvis av inntrykk (ECPM) på 1,40 dollar i desember, mens den for iPhone var 1,04 dollar. Android-smarttelefoner sitter igjen med en eCPM på $ 0,80 og Android-enheter med en eCPM på $ 0,99. Jim Payne, administrerende direktør i MoPub, sagt til Techcrunch enn “Android-brukeren er mye mindre inntektsgenerativ når det gjelder virtuelle varer, så annonsører er ikke villige til å betale nesten det samme for dem”.

Dette har vært sant i ganske lang tid, med Apple-økosystemet som drar inn annonseinntekter og mer penger for utviklere. Det vil være interessant å se hvilke data Mini får fremover.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!