IPad-en mister 20% av nettbrettet i 2017

I følge en ny studie fra NDP Group, nettbrett kommer til å dominere teknologiindustrien i minst de neste fem årene. Hvem ville sagt for to og et halvt år siden, da de ikke en gang eksisterte slik vi kjenner dem nå?

Angivelig vil iPad opprettholde markedets hegemoni over sine konkurrenter, toppet i underkant av 75% i 2013. Derfra vil den sakte falle til den okkuperer litt over halvparten av totalmarkedet i 2017, og opprettholder sin posisjon men mister styrke.

I absolutte tall, epletabletten vil nå 424,9 millioner enheter solgt i løpet av fem år, men har mer konkurranse fra Android og Windows 8-nettbrett etter hvert som årene går. Som vi ser i grafen, vil hovedmottakeren være Google-operativsystemet, som vil nå en andel på 40% om fem år.

Dette er normalt fordi produsenter får vite hva forbrukerne ønsker og hvordan de kan utkonkurrere den nye iPad og dens fremtidige etterfølgere, folk vil begynne å stole på dem like mye som Apples nettbrett.

I følge analytikere skal iPad-konkurrenter se på modellen startet av Kindle Fire fra Amazon: et billigere nettbrett, rettet mot et annet publikum om gradvis å få tillit fra forbrukere. Nøkkelen er også inne investere mer i forskning, innovasjon og samlebåndet å senke kostnadene og tilby nye funksjoner.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!