contadores Skip to content

IPad-forsendelser kan slippe i andre kvartal 2013 for første gang

På grunn av en kombinasjon av sesongmessighet og intensivert konkurranse fra produsenter av Android-enheter, kan forsendelser av Apples iPad kanskje oppleve et fall i salget sammenlignet med i fjor for første gang etter debuten i 2010, ifølge sier analytiker Ming-Chi Kuo fra KGI.

IPad-forsendelser kan avta dette kvartalet for første gang siden lanseringen

I et notat til investorer oppnådd av Appleinsider, Sa Kuo at globale iPad-sendinger vil oppleve en nedgang på mellom 20% og 25% kvartal over kvartal, eller mellom 10% og 15% i andre kvartal 2013, sammenlignet med samme kvartal i fjor . Analytikeren baserer sin spådom på direkte salg, som forventes å nå 14-15 millioner enheter i løpet av det siste kvartalet.

Det er antatt at fallet i forsendelser er resultatet av et overforsyning av billige Android-nettbrett i årsamt en høy sammenligningsbase fra 2012 da iPad 3 ble utgitt.

Mini-forsendelser, som antas å lide en reduksjon på pluss eller minus 40% fra forrige kvartal, fører til fallet. Totalt sett anslår Kuos prognoser et salg på rundt 12,7 millioner enheter i løpet av det siste kvartalet. Hvis vi ser på salg etter modell, forventer Kuo at Mini har solgt 6,2 millioner enheter, mens iPad 4 ville ha solgt 4,5 millioner enheter. Inngangsnivået, iPad 2, vil sitte igjen med rundt 2 millioner solgte enheter.

ipad-5.jpg

Til slutt påpeker Kuo a vekst for årets tredje kvartal På grunn av sesongmessighet og en forventet lansering av iPad 5 for å fikse forsendelsesnivåene i første kvartal. Imidlertid påpeker analytikeren at suksess avhenger av hvor attraktiv, visstnok slanket ned, for forbrukerne.

Som de forklarer i AppleInsider, en fersk undersøkelse av IDC indikerte det andelen av iPad i nettbrettmarkedet kan falle 40% i løpet av første kvartal. Veksten, sammenlignet med året før, kan fortsatt være 65%, men konkurrerende produsenter som Samsung og Asus har sett deres markedsandel øke henholdsvis 238% og 350% på ett år.

Hva er din mening? Tror du at iPad vil begynne å miste markedsandelen med store sprang? Tror du at konkurransens nettbrett er mer attraktivt for forbrukerne? Gi oss din mening.

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!