IPad kan ha mer markedsandel enn det virker

Da Apple traff markedet tilbake i 2010, var det helt alene. Ja, det var “tabletter” i noen år, men de var ikke enhetene slik vi nå forestiller dem, jeg ville til og med våge å klassifisere dem som “pseudotabletter”.

Som allerede har skjedd i smarttelefonens verden, og tidligere skjedde det i verden av Windows-datamaskiner, Android har monopolisert en stor del av nettbrettmarkedet gjennom de tusenvis av tusenvis av enheter som inneholder operativsystemet. Er det imidlertid riktig at Android har en så foretrukket posisjon over iPad? Hva er den faktiske markedsandelen til Apple-nettbrettet?

ipad-air-tim-cook

Analytiker bemerker at de fleste salg av Android-nettbrett kommer fra “white label” -enheter

I følge dataene vi har nevnt ovenfor, vil det være lett å anta at iPad-en har blitt formørket når det gjelder salg og markedsandel sammenlignet med Android-enheter. Men en nærmere titt på disse tallene av analytiker Ben Bajarin avslører en noe annen historie.

Bajarin påpeker det de fleste salg av Android-nettbrett kommer ikke fra en enkelt leverandør, men av “Andre”, eller som han selv beskriver: “de ikke navngitte merkene av nettbrett som hovedsakelig selges i Kina og andre fremvoksende markeder

ipad-air-kunngjøre

Videre er hva forbrukere av denne typen nettbrett gjør med dem enormt begrenset, ifølge Bajarin selv: “de vises faktisk ikke på noen radar nevneverdig når det gjelder apper og tjenester

Ekskluderer den “andre” kategorien av nettbrettomsetning, har vi at iPad sin markedsandel vil gå fra en tredjedel til mer enn halvparten. Men forskningen fra disse analytikerne går mye lenger og antyder det Mange førstegangskjøpere av et billig nettbrett beklager å ha gjort det, vurderer å bruke mer for å få noe bedre på neste kjøp. En fantastisk mulighet for Apple.

ipad-air-vs-tablets-android

IPad-markedsandeler, som ikke teller salgskategorien “Andre” nettbrett, vil være mer enn halvparten

Som de peker på iMore, står Apple overfor svært alvorlige utfordringer fra Samsung og andre store nettbrettprodusenter som lanserer et stort antall enheter hvert år. For å være i forkant må de på Cupertino forbli ledende innen innovasjon, flott design og fortsatt støtte for brukeropplevelsen.