contadores Skip to content

IPad leder webtrafikk fra nettbrett med over 84% andel

At Apple er det selskapet som selger flest nettbrett er helt klart. Å være ledende innen salg i et marked gjør det mye enklere og til og med logisk at ingen i Internett-trafikk kan komme i nærheten. Dette er nøyaktig hva som skjer med Apple iPad.

Pus-Trafico-web

Chitika Insights har publisert sin siste studie på nettbrettmarkedet, med det resultatet som praktisk talt alle forventet, og som bekrefter det vi allerede vet: iPad er det mest solgte og mest brukte nettbrettet på markedet.

IPad er den ubestridte lederen innen nettrafikk fra nettbrett, og øker til og med prosentandelen

Chitika Insights-studien har avslørt at deltakelsen fra Apple-nettbrettet i nettrafikk i USA og Canada har økt nesten 2 prosentpoeng, går fra 82,4% i mai 2013 til 84,3% i juni 2013, den største andelen av iPad siden inneværende år begynte. Dette markerer den andre måneden på rad at enheten tjener en brukskvote. Amazons Kindle Fire og Samsungs Galaxy Tab følger henholdsvis på andre- og tredjeplass.

For å bestemme fordelingen av internettbruken på alle enheter i løpet av juni 2013 samler Chitika Insights titalls millioner annonseinntrykk på amerikanske og kanadiske nettbrett som kjører gjennom Chitika-annonsenettverket. Data som ble brukt i den nyeste analysen ble samlet inn mellom 15. og 21. juni 2013, mens data fra forhåndsrapporten ble samlet inn i april og mai.

trafico-web-nettbrett

Selv om det er flere og flere aktører i nettbrettmarkedet, er det tydelig at Apple tydelig dominerer dette markedet, noe som er enda tydeligere hvis vi analyserer fraktdataene fra de forskjellige selskapene. Som du ser på grafikken over, iPads andel kvotefordel i forhold til sine nærmeste konkurrenter er nesten 80%.

De fleste selskaper som deltar i dette markedet, synker fra måned til måned, med unntak av Barnes & Noble og det utdanningsorienterte nettbrettet, Nook. Andelen nettrafikk generert av Nook-brukere vokste med 37% sammenlignet med det som ble observert i mai 2013. Økningen kan skyldes det betydelige prisfallet i midten av juni.

apple-ipad-5

Googles Nexus har på sin side falt ganske mye, kanskje på grunn av problemene som noen brukere ser ut til å ha hatt med Nexus 7, kanskje på grunn av at brukerne ventet på lanseringen av den nye versjonen, som vil lanseres i løpet av to dager. Når de kommenterer i Chitika, kanskje hvis den nye modellen er vellykket, kan utsiktene endre noe, men jeg tror absolutt ikke at den vil nå iPad på kort tid.

Som du kan se? Tror du at noe nettbrett vil være i stand til å skygge iPad en dag?