contadores Skip to content

IPad-markedsandelen har falt, men Apple selger flere enheter

Apple-salget er fortsatt, men andelen synker til nærmere 30% i tredje kvartal 2013

IPad-en har vært på markedet i lang tid. Det var ikke den første, og heller ikke den mest originale, men det var den som fungerte best. Dette førte til at Apple og iPad fikk en enorm markedsandel i begynnelsen. Men litt etter litt, resultatet av utseendet til andre tabletter fra andre produsenter, markedsandelen har gått ned. I tredje kvartal 2012 var markedsandelen 40%, og i samme kvartal i år, er fortsatt leder med 29,6%.

market-share-ipad-q3-2013

Selv om det kan virke, er det ikke slik at salget av iPad har falt. I 3. kvartal 2013 ble 14 millioner enheter sendt og i samme kvartal i år 14,1 millioner. Selv om det er veldig lite, er det en økning i volumet av forsendelser, og dette, for Apple, tilsvarer salget. Hvor er da problemet? Problemet er at Samsung for eksempel har gått fra å sende 4,3 millioner i 3. kvartal 2012 til å sende 9,7 millioner enheter i 3. kvartal 2013 (I dette tilfellet rapporterer Samsung forsendelser og ikke faktisk salg.) Med denne økningen i forsendelser har Samsung gått fra å ha 12% til 20%.

Apple fortsetter å kommandere nettbrettmarkedet

Det er også nysgjerrig på hvilken stilling Asus, produsenten av Google Nexus ervervet. Denne produsenten har 7,4% av tablettene, ikke dårlig for de få modellene som merket har. Veksten i alle produsenter når det gjelder forsendelser og prosenter er bemerkelsesverdig. Flere og flere nettbrett og færre datamaskiner er kjøpt. Det har gått fra et forsendelsesvolum på 34,8 millioner enheter, samme antall iPhoner som er solgt i år, til de 47,6 millioner nettbrettene som ble sendt i 2013.

kindle-fire-hdx-vs-ipad-mini

Det er mange nettbrett uten tvil, men Det er nysgjerrig hvordan år etter år Apple fortsetter å styre markedet. Det har ikke noe å si at den siste fornyelsen av iPad var begrenset til å innlemme Lightning-kontakten og en litt kraftigere prosessor, bare noen måneder etter lansering av iPad 3. Det gjør ikke noe at Mini gikk uten retina-skjerm, til å begynne med tjente latterliggjøring fra de andre produsentene. Apple og iPadene satte tempoet for nettbrettindustrien. Hvor lenge vil det vare? Vi vet ikke, men helt sikkert tror de fra Cupertino, “de tar bort dansen

Kanskje, som påpekt i iPhone Hacks, vil de nye modellene bidra til å heve disse tallene igjen. Etter min mening er det foreløpig ikke noe utstyr som kan sammenlignes med den nye Air and Mini med Retina-skjerm, ikke bare innen maskinvare, men også i programvare. Vi vet at Samsung stemmer, men vil det ta førsteplassen fra Apple i nær fremtid? Hva tror du?