IPad mini 2 med netthinnevisning kunne komme i løpet av andre halvår av 2013

Siden den offisielle kunngjøringen av iPad mini i oktober i fjor, har det vært snakk om den andre generasjonen av enheten. Det er allerede mange rykter som snakker om de mulige egenskapene til denne andre generasjonen av nettbrettet, og en av de mest gjentatte er den som snakker om muligheten for at nettbrettet har en høyoppløselig netthinneskjerm, akkurat som det skjer med iPad av i full størrelse eller med iPhone.

Den siste til å legge litt drivstoff til ryktet var Paul Semenza, en analytiker hos DisplaySearch. Paul har kommentert:

“Vi ser tegn på at panelproduksjon for en iPad med høyere oppløsning kan begynne i tredje kvartal. På spørsmål om når iPad mini med Retina-skjerm kunne være tilgjengelig, sa han at det kunne være i løpet av tredje eller fjerde kvartal 2013 og la til at han er avhengig av data fra forsyningskjeden for å gjøre sin forutsigelse. ”

Blant dataene som analytikeren nevner, ser det ut til at oppløsningen til enheten vil være 2.048 × 1.536 piksler, den samme som iPad 4 Retina, men med en høyere tetthet (324 piksler per tomme) på grunn av mindre dimensjoner. I tillegg kommenterer han at for Apple og dets partnere vil det være en veldig vanskelig jobb å få plass til en skjerm av denne typen innenfor det nåværende chassiset til enheten med bare 7,2 mm tykkelse, og antydet at selskapet kan tvinges til å øke tykkelsen av enheten for å kunne få plass, akkurat som det skjedde da Apple gikk fra iPad 2 til iPad 3.

Semenza kommenterer at LG Display er den produsenten som har størst sjanse for å vinne displayproduksjonskontrakten, selv om andre kandidater som AU Optronics, Sharp eller Japan Display også kan komme med budet og ha visse muligheter.

Ulike analytikere er enige om at iPad mini 2 med Retina-skjerm kommer i år

Denne DisplaySearch-rapporten er i tråd med andre som forskjellige analytikere har publisert de siste ukene, så det virker ganske tydelig at Apple jobber med Retina-skjermer for iPad mini 2, kanskje i prototypemodus, men i det minste prøver å gjøre noe. Hos dem vil det være et spørsmål om tid å se om enheten endelig når markedet med skjermer av denne typen eller ikke.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!

Spor | Macrumors